Menjador

El menjador de l'escola està gestionat directament per l'AMPA, això vol dir que tenim contratades a 1 coordinadora, 4 cuineres i 11 monitores, i que tot el procés està controlat per nosaltres, des de la confecció del menú i la compra dels ingredients, fins que veniu a cercar els nins i les nines per anar a casa.

La Comissió de Menjador està formada per un grup de mares i pares que s'encarreguen de tot això: elaboren el menú, procurant que la dieta sigui equilibrada i del gust dels infants, i també vetllen per al bon funcionament de la cuina i del grup de monitores que atenen els nins i nines, tant al menjador quan es dina com al pati fins a l'hora de sortida.

Aquest grup es reuneix periòdicament per dur a terme aquestes tasques i també per atendre personalment qualsevol suggeriment, dubte o problema de la resta dels pares i mares de l'AMPA.

També tenim a la porta del menjador una BÚSTIA DE SUGGERIMENTS que els nins fan servir per fer-nos arribar les seves propostes o queixes pel que fa als menjars i al servei de menjador.

Aquí podeu consultar la normativa d'accés a places de menjador
Si voleu CONSULTAR ELS MENÚS de cada més ho podeu fer aquí:

Per veure els documents es necessita un lector PDF
RECEPTES
Amanida d'alfabeguera
"Jo t'estim, aufabeguera,
gentil planta riolera,
estufada y finestrera
com un jove cor fadrí,
plena d'olor volandera
que refresca y refrigera
amb perfums de primavera,
amb frescors de serení."
Llorenç Riber -1912- A sol ixent, 45

alfàbrega

[1397; de l'àr. al-hábaqa, íd.; la forma antiga alfàbega és encara l'actual balear i valenciana]

fBOT 1 Planta herbàcia anual de la família de les labiades (Ocimum basilicum), molt olorosa, de flors blanques o rosades agrupades en pisos al cap de la tija.
2 alfàbrega bordaPlanta herbàcia de la família de les labiades (Satureja acinos), anual o biennal, força olorosa, de flors purpúries.
3 alfàbrega boscana Clinopodi.
4 alfàbrega de fulla menuda Planta de la família de les labiades (Ocimum minimum), semblant a l'alfàbrega, però de fulles més petites i d'olor poc intensa.
(*aquesta és la var. que trobam en cossiolets per Sant Sebastià)

Tornar enrera

Variat Quatre Vents
"Tots els nins naixeran amb els ulls blaus
i amb la rosa dels vents a dins del cor,
Vent de la mar!

Mariners de la mar a dins del vent,
el Puig Major és la Cala de la Neu.
Cèlia Viñas, Vent de la mar


Tornar enrera

Amanida Americana
herba de canonge o canonges(Valerianella olitoria Poll.)

Tornar enrera

Amanida del César

Tornar enrera

Amanida de la Lluna
ametller (Prunus amygdalus, var. dulcis)

És un arbre originari de les regions de muntanya de l'Àsia Central i fou introduit a Hispania segurament pels fenicis. Es troba present al refranyer popular, a Mallorca se diu «ametler abundós, agre segur».

Entre gener i febrer, la floració dels ametllers dóna a Mallorca una bellesa espectacular; les seves variades tonalitats blanques i rosades, tenen un atractiu especial per a fotògrafs, pintors i per a tos els amants de la natura.

L'àrea principal de producció d'ametlla a Mallorca és la zona centre-oest (Marratxí, Bunyola, Santa Maria, Sencelles, Lloseta i Selva), gràcies al microclima que posseeix. També mereix especial atenció la zona sud-oest i els municipis de Manacor, Sant Llorenç i Son Servera. Així i tot els ametllers són presents arreu de l'Illa.

MallorcaWeb: Espais Naturals

Tornar enrera

Amanida Primavera

Tornar enrera

Amanida Rafal Vell
olives, fruit de l'olivera (Olea europaea L. fam.Oleaceae), un arbre cultivat (spp. sativa) des de molt antic a tota l'area mediterrània i la zona temperada d'Europa i Àsia.

Té un alt contingut d'un component amargant (oleuropeina), poc sucre (2.6-6%) i un alt contingut d'oli (12-30%) que depen del moment de la collita i la varietat. Per això, abans de posar-les a taula, s'han de sotmetre a un procés per llevar-li aquesta amargor, posant-les amb aigua vàries vegades o amb hidròxid sòdic. Com a curioistat, totes les olives són negres quan són madures, les que menjam verdes són les cullides abans de madurar.

Tornar enrera

Raoles d'espinacs

Tornar enrera

Coca de pastanaga
Pastanaga, safanòria o carlota (Daucus carota fam.Apiaceae)

Conreades des de l'antiguitat, els holandesos al segle XVII en seleccionaren les varietats de color ataronjat i vermellós, ja que també n'hi ha de negres o violades. Aquestes darreres encara es troben als mercats de Mallorca durant la temporada.

Des del punt de vista nutritiu són importants per l'alt contingut en Betacaroté precursor de la vitamina A i són baixes en lípids i proteïnes. Proporcionen una energia de unes 40 calories per cada cent grams.

Tornar enrera