Àguila Peixetera

cccc En els penyassegats d'Es Cingle i es Cap Ferrutx, amb un poc de sort, podrem veure l'àguila peixetera amb el seu vol majestuos a la recerca d'una presa dins el mar.

Aquest ocell "Pandion halietus" que en realitat no és una vertadera àguila, sinó una espècia única al seu gènere, va ser comú als nostres penyassegats marins com demostra la toponímia: Es Niu de s'Àguila, Es Puig de s'Àguila... té un tamany que pot arribar als 60 cm i està molt ben adaptada a menjar peixos, .

Ataca els peixos quan neden a poca distància de la superfície tancant les ales i deixant-se caure verticalment. Un instant abans d'arribar a l'aigua torna mig obrir les ales i avança les potes amb els dits, armats de fortes urpes i oposats de dos a dos, per agafar la presa, els pescadors l'anomenen la foradadora d'aigua.

Els nius són enormes caramulls de branques de fins a dos metres d'alçada, sempre als penyassegats vora el mar. En el Cap Ferrutx, com ho indica el topònim "Es Niu de s'Àguila", en podem veure un, ara malauradament abandonat.

cccc

Index // La Costa // Les Muntanyes // El Patrimoni // La Natura // La Cultura

Serveis Públics

ccccccc Webmaster ccccccc