La Torre i el Faralló d'Albarca

cccc Anar de Cala Torta a s'Aranalet d'Albarca pel Camí dels Carabiners és una passejada per la costa més verja d'Artà. Són els dominis dels vells contrabandistes i els pescadors de canyeta.

Partir des d'Artà per fer aquesta ruta suposa una caminada prèvia de 10 km. Per la qual cosa si no tenim molt de temps és aconsellable, anar amb cotxe fins a Cala Torta.

Cala Torta és la més septentrional de les 6 platges que trobarem al llarg d'aquesta ruta.

Si caminem cap al nord podem travessar cap a Cala Mitjana, la segona cala i d'aquí passarem a Cala Estreta.

A partir d'aquí hem de seguir el Caminet dels Carabiners que discorre per la costa, prest veurem la Torre d'Albarca o de San Ferran, la més poderosa del sistema defensiu artanenc, abans d'arribar-hi trobarem la platja d'es Matzoc. Sobre la torre encara hi ha el vell canó que defensava l'indret de l'arribada de vaixells pirates.

Des de la torre tendrem una preciosa vista des Faralló d'Albarca, l'illot més gran de la costa artanenca, habitat per gavines i corbs marins.

Just abaix de la torre, als penyassegats, sa Falconera i sa Falconereta són topònims que ens indiquen la presència de falcons pelegrins i falcons marins, també podrem observar des d'aquí la colònia de corbs marins que hi aniden.

Continuant la ruta baixarem a la cinquena platja, Sa Font Celada, arenes blanques que s'escampen cap a la torrentera i s'endinsen al mar, només uns centenars de metres ens separen ja de S'Aranalet d'Albarca, la nostra meta, una altre platja d'arena blanquísima, des de la qual podem observar els penyassegats d'es Cingle i d'es Niu de s'Àguila, inclús amb un poc de sort podrem veure l'àguila peixetera amb el seu vol majestuos a la recerca d'una presa dins el mar.

cccc

Index // La Costa // Les Muntanyes // El Patrimoni // La Natura // La Cultura

Serveis Públics

ccccccc Webmaster ccccccc