Monestir de Bellpuig

cccc Bellpuig és un conjunt monacal format per una esglesieta gòtica de repoblació i les restes d'un monestir que daten del segle XIII.

Està situat en un clar d'un bosc d'alzines a 2 Km d'Artà, i s'hi pot accedir en cotxe des de la carretera de Palma per un camí sense asfaltar o a peu pel camí que parteix de les cotxeres de l'antiga estació del tren.

Jaume I després de la conquesta va cedir als monjos premostatencs vuit alqueries a la zona nordoriental de Mallorca, aquests fundaren Bellpuig i mitjançant la parcel·lació i el conrrament de l'antiga Alqueria de l'Almudaina donaren lloc a l'embrió del nucli de població que es convertiria en el poble d'Artà.

L'Església de Santa Maria de Bellpuig és una de les millor conservades d'aquesta època. Té planta rectangular amb una sola nau dividida en quatre trams amb arcs de diafragma. El sostre primitiu era de fusta i fou substituit per una volta. Compte amb dues portes , la principal, per a ús dels feligresos amb un impresionant portal de mig punt s'obre cap a l'exterior i l'altre que s'obre al pati era utilitzada per la comunitat religiosa.

Des de 1999 ha passat a ser propietat del Consell Insular de Mallorca i s'ha iniciat l'excavació i restauració del conjunt.

cccc

Index // La Costa // Les Muntanyes // El Patrimoni // La Natura // La Cultura

Serveis Públics

ccccccc Webmaster ccccccc