La Platja de Sa Canova

cccc

A dos quilòmetres de la Colònia de Sant Pere hi ha una gran platja verja, un sistema dunar de característiques peculiars i una zona humida amb una interessant flora i fauna.

Constituèixen un riquíssim ecosistema que va merèixer la declaració d'àrea natural d'especial interès després d'una llarga lluita dels ecologistes i l'Ajuntament d'Artà contra la urbanització que l'amenaçava.

Deixam el cotxe a la Colònia de Sant Pere i des del moll partim a peu per la carretera de s'Estanyol, fins a la dita urbanització, abans d'arribar-hi però podem refrescar-nos a Cala Tonó, una petita platja poc concurrida ombrejada per tamarells.

En comptes d'entrar dins l'urbanització, des d'aquest indret podem seguir per un caminoi que voreja la costa, passarem per sa Punta Llarga i arribarem al Torrent de s'Estanyol, una rampa i una escala ens ajuden a baixar. Podem creuar facilment el torrent i seguir pel cami de vorera mar, en 200 metres passarem la Punta de sa Barraca i trobarem la platja.

D'aqui fins al Torrent de na Borges tenim 1.800 metres de platja verja per passejar i banyar-nos tranquil·lament segons l'època de l'any, en alguns trams podem veure grans acumulacions de posidònia, que són aprofitades per fer puu, un petit crustaci molt apreciat com esca per pescar amb canyeta, tot un art cultivat secularment pels pescaires d'Artà. Aqui podrem apreciar les formacions vegetals típiques de platges i dunes molt ben conservades amb lliris de mar, cards marins, borró, pota de colom, corretjola marítima...

Darrera la platja una gran zona dunar: la marina de sa Canova poblada de pins i alguns ginebrons (les sivines típiques de la Badia d'Alcúdia), s'endinsa alguns quilòmetres terra endins.

Si seguim per la platja arribarem a una zona rocallosa que divideix la platja en dues meitats: sa Regata des Llop, i llavors a l'Estany del Bisbe .

cccc

Index // La Costa // Les Muntanyes // El Patrimoni // La Natura // La Cultura

Serveis Públics

ccccccc Webmaster ccccccc