Ermita de Betlem

cccc L'Ermita estÓ situada a 10 Km d'ArtÓ, i s'hi pot accedir en cotxe des del poble per una estreta carretera que passa per la possessiˇ fortificada de Son Morei o des de Betlem a peu per un caminoi.

Una torre esbucada i les restes d'una vella tafona era l'˙nic que trobaren al desert de Binialgorfa els ermitans que vingueren a fundar l'ermita de Betlem.

Era l'any 1805 i el promotor de la fundaciˇ fou l'insigne Cardenal Despuig.

Un camÝ voretjat de cipressos condueix del petit aparcament cap a l'edifici, envoltat pels camps de conrreu, l'hort i el corral de figueres de moro.

El temple va ser construit pel mestre Rossellˇ a inspiraciˇ de la Cartoixa de Valldemossa, l'exterior estÓ acabat amb pedra picada i l'interior Ús d'estil clÓssic, amb una c˙pula pintada al fresc per Francesc Parietti. El retaule central estÓ decorat per una representaciˇ del naixement de Jesus obra de Manuel Bayeu.

A uns centenars de metres del temple hi ha la font de na Bernadeta l'aigua de la qual rega l'hort dels ermitans i Ús molt apreciada per la gent d'ArtÓ, a devora a l'ombra d'uns grans polls una taula de pedra i uns pedrissos conviden a berenar a la fresca.

cccc

Index // La Costa // Les Muntanyes // El Patrimoni // La Natura // La Cultura

Serveis P˙blics

ccccccc Webmaster ccccccc