PROGRAMES
Integral Atenea
Escola Viva
Iniciació kProfessional 
 
ENS INTERESA..
Forum Social
..Mundial
Forum Social de
oMallorca
REAS Baleares.
Altres Publicacions
Protagonistes
LA CUINA
Una visita
Receptes
Oferta Formativa
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Integral Atenea


Escola Viva


Integral Atenea


Escola Viva


Escola Viva

WEB coordinat per: Cati Pons d'Ateneu Alcari

Webmaster:

J.M.Galvis

WEB hostatjat a:

     
 
"Una associació per al suport a les dones en situació de dificultat social"
 

..

Ateneu Alcari es una associació per al suport a les dones en situació de dificultat social.

Organigrama (en revisió)

 

 

Treballam per a la inserció dels col·lectius més desafavorits de la societat, en tota la seva amplitud, des de la prevenció fins a l’economia social i solidària, al servei de la cohesió comunitària.

Perquè hi ha un problema social creixent


A la descompensació històrica del gènere femení, cada dia més dones afegeixen un embolic de dificultats socials, que se’ls enreden al pas, impedint-los un desenvolupament personal satisfactori.

Perquè hi ha un recurs possible i adequat


La cuina. De sempre la dona s’ha vist reclosa a la cuina. I ara que la cuina guanya prestigi i deixa de ser servitud, s’exclou a la dona dels fogons. Doncs bé, a Ateneu Alcari feim de l’aprenentatge de l’art de cuinar el recurs idoni per a la progressiva superació de les dificultats socials de moltes dones.

Perquè hi ha una voluntat conscient d’intervenir


El mes de desembre de 1999, Margalida Mulet, presidenta d’Ateneu Alcari, era premiada com a Empresària Solidària pel Lobby de Dones. Un any abans obtenia el diploma de Mestra artesana rebostera i cuinera”. I l’any 2000 va ser inclosa en la selecció de Grans Cuiners de Mallorca.

Culminava d’aquesta manera, fins al moment, la trajectòria d’aquesta dona que, separada i mare de cinc fills, ha sabut entrontar les dificultats de la seva condició creant l’empresa familiar Alcari Escola de Cuina.

Conscient del que ha estat la seva pròpia dificultat com a dona, en un context desfavorable, ha posat tota la fermesa de la seva voluntat en impulsar la creació d’una entitat sense ànim de lucre, Ateneu Alcari, expressament dedicada al suport de les dones en dificultat social.

Perquè ens han precedit una trajectòria i una experiència llargues


No és fruit d’un dia aquesta obra. Hi ha en ella una llarga experiència profesional acumulada. Des dels albors mateixos de la transició democràtica, Ateneu Alcari (constituïda el 1998) ha estat una entitat present en la primera fila de l’acció sociocultural i la dinamització comunitària.

La intervenció original de na Margalida Mulet, que va ser una de les seves fundadores, ha consistit a desglossar l’entitat en una doble línia, jurídicament i orgànicament autònomes entre sí (des de 1996): l’empresa familiar, Alcari Escola de Cuina, i l’entitat sense ànim de lucre Ateneu Alcari, que canalitza l’acció solidària.

Perquè s’han forjat un nou projecte i un equip tècnic experimentat


Així doncs, des de 1996, Ateneu Alcari intervé en la comunitat com un projecte novedós, dedicat específicament al suport de les dones en dificultat social per tal d’evitar la seva exclusió i promovent la seva inserció plena en la comunitat.

Un projecte d’aquesta naturalesa, és obvi, no sorgeix només per la voluntat d’una persona. L’existència d’un equip interdisciplinar de professionals que s’ha consolidat en la pròpia actuació, ha estat la clau i és la garantia de la seva continuïtat i eficiènc.

Anar a dalt

© 2003 Ateneu Alcari. Tots els drets reservats.

Resolució mínima de 800x600
Resolució optima de 1024x768


Posa´t al dia


Conecta´t
  Ens trobaràs a ...
Ateneu Alcari

Calle
Ramón Berenguer III
nº 1

Palma de Mallorca

Tel 971700498

Fax 971700237

HORARI D’ATENCIÓ TELEFÒNICA:
De dilluns a divendres
de 9.00 a 14.00 hores

HORARI D’ATENCIÓ AL PÚBLIC:
Matins: de dilluns a dijous
de 9.00 a 14.00 hores
Horabaixes: dimecres
de 15.00 a 18.00 hores

http://www.ateneualcari.org

ateneu@alcari.e.telefonica.net


  Com arribar-hi
BUS  
Línia: