Inici

Qui som

Col·laborar

Arxiu

Enllaços

Bosc de Ribera (Cúber)

S’Albufera

Microrrepoblació (Cúber)

 

Activitats

Bosc de Ribera (Es Pla de Cúber)

 

Mapa de la repoblació de Cúber

         És la nostra principal zona d’actuacions, on hi estam treballant des de la creació de l’associació (1996).

En un principi vàrem rebre la proposta de part de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears per fer una petita repoblació a la zona. Es tractava d’una col·laboració puntual emmarcada dins d’un projecte per a la millora genètica de l’om, que contemplava la plantació d’oms (Ulmus minor) a diverses localitats de l’illa de Mallorca en un intent d’accelerar la seva resistència natural a la Grafiosi, una malaltia que afecta d’una manera tan greu a aquesta espècie fins el punt de fer-la desaparèixer de molts d’indrets d’Europa.

 Però després de dos anys de col·laboració es va decidir diversificar el tipus d’espècies amb la intenció d’aconseguir l’establiment d’un Bosc de Ribera, amb la vegetació pròpia de zones humides i voreres de torrents dels voltants de l’embassament de Cúber. Així i tot, l’espècie predominant continua essent l’om, encara que també s’han introduït fleixos (Fraxinus angustifolia), polls (Populus alba, Populus nigra) i per la seva singularitat a la zona, Rotabocs (Acer Granatense). Gràcies a això s’afavoreixen les condicions per a una major diversitat animal i vegetal donat que es creen nous hàbitats, la qual cosa repercuteix positivament en l’ecosistema, incrementant la seva biodiversitat. 

Actualment ja s’han plantat més de 2.200 arbres i han participat més de 800 persones. Es pot considerar que la primera fase de la repoblació ja ha finalitzat, encara que ara s’ha de tenir una especial atenció en les tasques de manteniment de la repoblació.

 

(Per ampliar,  clicau sobre les fotografies)