Inici

Qui som

Col·laborar

Arxiu

Enllaços

Bosc de Ribera (Cúber)

S’Albufera

Microrrepoblació (Cúber)

 

Activitats

S’Albufera

            A rel de les conversacions mantingudes amb la Direcció del Parc Natural de S’Albufera (Alcudia), el mes d’octubre de l’any 2001 es varen posar en marxa una sèrie d’activitats per fomentar la participació dels voluntaris en la conservació del Parc.

 L’experiència ha resultat molt positiva perquè, a més de participar en la conservació del Parc, ha permès que molta gent de les localitats dels voltants tingui l’oportunitat de conèixer el Parc Natural de S’Albufera des d’una altra perspectiva, accedint en alguns casos, a zones sensibles i d’accés restringit.

Els primers resultats els tenim amb la participació d’alumnes del Centres d’Educació Secundària de Sa Pobla, Pollença i Muro. Estam en contacte amb altres centres per continuar la col·laboració als anys vinents.  

Cada una de les activitats organitzades a anat acompanyada d’una visita guiada pel parc.  Fins ara han participat unes 150 persones que han plantat més de 400 arbres, a més dels esqueixos de poll i tamarell.  La gran majoria d’arbres han aferrat.

 

Les actuacions dutes a terme fins ara han estat :                                                                                            (Per ampliar, clicau les fotos)

 

*    Recuperació del bosc de Ribera original al Canal des Sol, amb la plantació de polls (Populus alba) i oms (Ulmus minor).

*    Plantació d’espècies de ribera (oms i polls) al Canal d’en Pujol.

   

*    Experiència pilot amb alumnes del Cicle Formatiu de Gestió i Organització de Recursos Naturals i Paisatgístics de l’IES de Sa Pobla per l’obtenció d’esqueixos de tamarell (Tamarix sp.) i poll per a la seva posterior utilització en la repoblació de diversos indrets del Parc.

*    Plantació de pins (Pinus halepensis) i tamarells  al Camí d’accés al Parc, al costat del Gran Canal, per proporcionar ombra als visitants.

    

    

 

*    Zona del Pont dels Anglesos. Repoblació amb pins del pinar usat pels agrons com a zona de nidificació i que es va veure fortament danyat fa uns anys a conseqüència d’unes fortes tempestes. Per accedir a la zona vàrem haver de creuar un canal.

    

*    Repoblació familiar (Pares i nins de diferents edats) a la zona de Sa Roca amb polls blancs, fleixos (Fraxinus angustifolia) i espinalers (Crataegus monogyna). També es va dur a terme una activitat de conta-contes pels més petits a càrrec de les educadores del Parc.

    

   

 

*    Es Comú (Zona dunar). Activitats de repoblació per a la recuperació del sistema dunar. En aquest cas s’han utilitzat pins i ginebrons (Juniperus oxicedrus ssp. macrocarpa).