Quant als materials, hem aprofitat els alumnes i les alumnes que estudien instruments en escoles de música o altres tipus d'entitats, flauta travessera, violí, guitarra.


Una part del grup de 6è preparada per enregistrar.

A més s'han utilitzat castanyetes, pal de pluja, peüngles, flauta d'èmbol, harmònica, etc. L'objectiu ha estat fer entendre als al·lots i a les al·lotes que cada so, provengui d'on provengui, pot formar part d'una obra musical.

El arranjaments són tots originals i hi ha diferentes nivells de dificultat perquè tothom pugui participar. Com es diu en el pròleg del llibre, a TOQUICANT tots hi cabem.

Què és i què hi ha a TOQUICANT?


En resum, TOQUICANT és un material didàctic que comprèn un CD amb 17 cançons per a escoltar, ballar, cantar, llegir, gaudir... toquicantar, enregistrades per nins i nines del Col·legi Públic Es Puig de Lloseta. Aquest CD està acompanyat per un suport escrit on trobareu orientacions didàctiques i metodologia, objectius i continguts principals, algunes tècniques per als instruments de percussió, partitures, lletres i arranjaments de les cançons i, fins i tot, fotografies dels grups participants.

Amb TOQUICANT no preteníem la perfecció, ni donar consells, ni fer una recepta; tant sols volíem una mostra del que els nins i les nines són capaços de fer quan se'ls dona l'oportunitat d'expressar-se. Trobareu qualque error, qualque nota desafinada, qualque renou que no hi hauria d'aparèixer, però estam segurs que també sentireu la veu, el cor i l'entusiasme que tots hem posat en aquest projecte.