Serenates d´Estiu Palma
XXXIX
FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA "SERENATES D'ESTIU"
President d´honor S.A.R. el Princep d´Asturies . Palma de Mallorca, del 4 al 25 d´agost de 2009

 

Artistes 2009

Dimarts
04.08.2009
22 h.
 

SASHA SITKOVETSKY, Violín
ASHLEY WASS, Piano
ALEXANDER CHAUSIAN, Cello

Alexander Stikovetsky estudià a la Yehudi Menuhin School i a la Royal Academy of Music de Londres. Des del seu primer encontre a Moscou el 1990, Lord Yehudi Menuhin es convertí en una gran inspiració per a Alexander, al qual ajudà sovint durant la seva formació. ofereix concerts arreu del món: a les millors sales d'Europa, festivals internacionals, per França, Itàlia, Anglaterra, Suïssa, Alemanya, Israel, Rússia, Hawai, Espanya, Tailàndia, els Estats Units, el Japó, Holanda, Bèlgica, Romania, Armènia, etc. Com a solista ha actuat amb l'Academy of St Martin in the Fields, Orquestra de Cambra d'Stuttgart, Orquestra de Cambra de Moscou, English Chamber Orchestra, BBC Concert Orchestra i la Royal Philharmonic Orchestra.

Alexander Chaussian estudià a les escoles de música Yehudi Menuhin i Guildhall de Londres. És primer premi del Concurs Mozart de Verona i Concurs Internacional d'Holanda, i tercer premi del concurs Txaikovski de Moscou. Com a solista ha actuat amb l'Orquestra Philharmonia, Orquestra de la Suisse Romande, Orquestra Nacional de Bèlgica, Orquestra Filarmònica d'Armènia, Els Solistes Europeus de Luxemburg dirigit per Yehudi Menuhin, London Mozart Players, Orquestra de Cambra de Viena, i amb l'Orquestra Boston Pops, entre altres.

El pianista britànic Ashley Wass estudià a la Chethams Music School i a la Royal Academy of Music de Londres, guanyà primer premi del Concurs Internacional de Piano de Londres el 1997. Ha ofert recitals a les sales i festivals més importants de Gran Bretanya i ha interpretat concerts amb l'Orquestra Philharmonia, Orquestra de Cambra de Viena, Orquestra Nacional de Lille, Orquestra Simfònica de Birmingham amb Sir Simon Rattle, Orquestra Simfònica de la BBC, London Mozart Players, BBC Philharmonic (debut al Festival de les Proms 2008), Filarmònica de Hong Kong, Simfònica de Bournemouth, etc. Ha actuat a Alemanya, França, Finlàndia, Suècia, Portugal, Israel, Suïssa, els Estats Units, Xipre i Cuba

 

Dimarts
11.08.2009
22 h.

AKIKO SUWANAI, Violín
ITAMAR GOLAN, Piano

Guanyadora del Concurs Internacional Txaikovski el 1990 — la més jove en la història del concurs — Akiko Suwanai ha consolidat ja la seva carrera professional com a solista actuant a Àsia, Europa i Amèrica. Entre els seus últims èxits s'inclouen interpretacions juntament amb la Gewandhausorchester Leipzig, Philharmonia Orchestra, City of Birmingham Symphony Orchestra, l'Academy of St Martin-in-the-Fields, NHK Symphony, Budapest Festival Orchestra, Orchestre National de Lyon, MDR Leipzig i les simfòniques de Bilbao i Barcelona. Enregistra amb Universal. Akiko Suwanai toca un violí Stradivarius 1714 anomenat Dolí , préstec de la Fundació de Música Nipona.

Itamar Golan desenvolupa una important carrera com a intèrpret de música de cambra, actuant arreu del món amb extraordinaris solistes i agrupacions. Itamar Golan es concentra gairebé exclusivament en la música de cambra, i ha actuat amb artistes de la talla de Barbara Hendricks, Maxim Vengerov, Vadim Repin, Tabea Zimmermann i Ida Haendel. Actualment, actua i enregistra amb Shlomo Mintz, Kyung Wha Chung, Julian Rachlin, Mischa Maisky i Sharon Kam. Amb Shlomo Mintz i Matt Haimovich ha realitzat gires arreu del món.

 

Dimarts
18.08.2009
22 h.

ACADEMY OF SAINT MARTIN IN THE FIELDS CHAMBER ENSEMBLE

Kenneth Sillito, violí - Harvey de Souza, violí - Jennifer Godson, violí -
Martin Burgess, violí - Robert Smissen, viola - Duncan Ferguson, viola
Stephen Orton, violoncel - John Heley, violoncel

L'Academy of St. Martin in the Fields es va formar el 1959, enguany celebra el seu 50è aniversari, per un grup d'onze músics, amb la idea d'actuar en públic sense director. Residents a l'església d'aquest nom, del segle XVIII, al costat de Trafalgar Square a Londres. Dirigida des del violí per Neville Marriner. El Chamber Ensemble es va crear el 1967 amb el propòsit d'interpretar obres de cambra. Cada any fa gires per països com França, Alemanya, Nord-amèrica, Austràlia, Taiwà, Nova Zelanda, Noruega i Espanya. Els contractes discogràfics amb Philips Classics, Hyperion i Chandos han produït més de trenta discs.

 

Dimecres
19.08.2009
22 h.
 
 

ELEUTERIO DOMINGUEZ, Piano

La seva activitat concertística l'ha dut a actuar en els més importants escenaris del nostre país, Europa i Amèrica. Com a solista ha col·laborat, entre altres, amb les orquestres de RTVE, JONDE, Orquestra Simfònica de Sevilla, Orquestra Andrés Segovia, Orquestra Simfònica Portuguesa, Hungarian Virtuosi, Orquestra Simfònica de la ciurar d'Asunción, entre d´altres.

 

Dimarts
25.08.2009
22 h.

ORQUESTRA DE JOVENTUTS MUSICALS DE PALMA
CARLA MARRERO, Violín
EDUARD TOPCHJAN, Director

Des de l'any 2000, Eduard Topchjan és el director artístic i titular de l'Orquestra Filarmònica d'Armènia, amb la qual també ha dut a terme gires per Europa i el Japó. El 2001 actuà a la Gran Sala del Conservatori de Moscou, i el 2003 al Teatre Bolshoi. El concert d'avui marca el seu debut a Espanya.

Carla Marrero actua en públic por primera vegada als quatre anys i com a solista amb cinc, de la mà del seu mestre Sergei Fatkulin. Amb set anys debuta a l'Auditori Nacional de Música amb l'Orquestra de la RTVE. Actualment està considerada un valor emergent al panorama musical nacional. Amb deu anys, guanya el primer premi al Concurs Internacional Demidov International Young Violin Competition (Ekaterimburg, Rússia), i amb dotze anys, el Concurs Internacional de Jugend Musiziert a Alemanya. Carla toca un valuós instrument Hyeronimus Amati, Cremona 1703, que pertany a la Casa Beare (Londres) cedit generosament per Charles Beare.

Orquestra de Joventuts Musicals de Palma es va crear ara fa dos anys en motiu de la celebració del 50è Aniversari de l´associació. Es tracte d´un projecte a llarg plaç per consolidar una orquestra a un dels festivals amb més tradició i qualitat de l´estat español. Al concert de debut va esser dirigida per Tamas Vásáry el qual també actuà com a solista juntament amb el prestigios violinista Boris Belkin. El seu concertino es Yuri Zhislin fundador del Russian Virtuosi of Europe ensemble i solista internacional.

 


ANTON GARCIA-ABRIL, compositor en residència

Més informació: http://www.bolamar.net/biografia.htm

 

 

Organitza:   Patroncinador principal:    
Joventuts Musicals de Palma de Mallorca
Patroncinadors:
Consell de Mallorca
Obra Social La Caixa
Govern de les Illes Balears
Col·laboradors:
Casa Martí
Instruments musicals

Joventuts Musicals de Palma de Mallorca:
Carrer Jeroni Antich, 6 -CP. 070003 - Palma de Mallorca - Illes Balears - Spain - e-mail - veure el mapa - M. (+34) 680 190 683