Miquel López Crespí. Escriptor

L'autor

Biografia

L'Obra

Miquel López Crespí explicat per Miquel López Crespí

Paraula de poeta

Entrevista

Galeria

 

 

Paraula de poeta

Com a Maragall, els modernistes, Rosselló-Pòrcel, els surrealistes i, més, .endavant els situacionistes, el que poèticament (i políticament!) ens interessa.del fet poètic a mitjans dels anys seixanta -que és l'època en la qual comencen a sorgir els embrions del que seran els poemaris publicats a partir dels anys vuitanta-, és la "paraula viva", l'espontaneïtat en el vers, la ruptura amb la tradició formalista i noucentista i, més que res, el rebuig de la retòrica i la .falsedat vital dels poetes de la "torre d'ivori". Com diu Joan Fuster: "El que cal és que el poeta digui la paraula nascuda d'un moment de plètora vital, i que la digui com li ve dictada per la seva vehemència interior. La resta és cosa secundària: els poetes sempre han parlat de les mateixes coses".

Miquel López Crespí.

----

Els següents poemes pertanyen als llibres: El cicle dels insectes, Punt final, Els poemes de l'horabaixa, Planisferi de mars i distàncies, Record de Praga, Revolta, Un violí en el clepuscle i Perifèries. (*)

Diu els poemes: l'autor.

(clicau sobre el títol del poema per escoltar la gravació)

Postguerra

La desfeta

Ben voler

Els germans Villalonga

Aquests carrers mullats sota la pluja

Cancó d'amor

El poeta

Homenatge a Josep M. Llompart

Egipte

Si cap vegada retornes

Ponentada

 

*Els poemes han estat seleccionats del disc La paraula viva, antologia de Miquel López Crespí, col·lecció "veu de poeta" número 9, editat pel Consell de Mallorca i la Fundació ACA. l'any 2003.

qui som on som informacions i novetats ajut, materials didàctics, etc la nostra oferta