Fotografia de Toni Catany

 

 

miquel bezares nasqué el 17 de febrer del 1968 a Llucmajor (Mallorca). Ha codirigit, juntament amb Biel Thomàs, les Edicions Atàviques, experiència plàstico-poètica que es desenvolupà durant els darrers anys de la dècada dels vuitanta i els primers de la del noranta a Llucmajor. L'any 1990 rebé el Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel, convocat per l'Obra Cultural Balear, "per l'original i profunda aportació de la seva poesia a la literatura catalana, així com per la seva activitat com a divulgador de la cultura (sic)". El 1991 es llicencià a la Universitat de les Illes Balears en Filologia Catalana. Des d'aleshores treballa com a professor de llengua catalana i literatura, primer a diversos instituts mallorquins de secundària, i actualment a l'Escola d'adults de l'Arenal. Actualment és també el Vicepresident per les Illes de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Els premis literaris que ha rebut són:

  • L'any 1989, el premi Ciutat de Palma de Poesia, per l'obra Carnaval.
  • L'any 1991, el premi Josep Munteis de Poesia (Premis Ciutat d'Olot), per l'obra Crònica del desfici.
  • L'any 1996, tercer premi del Concurs de Relats breus del Diario de Mallorca, pel conte Caragols i Despertars.
  • L'any 1998, premi Bearn de Narrativa, per l'obra Susannes.
  • L'any 1999, finalista del primer Premi de Relats on Line convocat per TVC, el Grup 62 i el Comissionat per a la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya amb el conte Quietuds llogades.
  • Abril de 2001: XXXV Premi Marià Vayreda de Narrativa (Premis Ciutat d'Olot) per l'obra Quan els avions cauen.
  • Juny de 2003: XXVI Premi Miquel de Palol de poesia (Premis literaris de Girona), per El Convers.
Agraesc la col·laboració de MallorcaWeb

Copyright© dels textos literaris: miquel bezares. És permesa la impressió en paper prèvia sol·licitud a l'autor i, en el seu cas, a la casa editora. Copyright© de la resta de textos: els autors.

Llibres, textos, inèdits Originals digitals El que n'han dit Dades biogràfiques Àlbum de fotografies de l'autor In english Novetats sobre l'autor i sobre el web Torna a l'inici