[portada] [projecte] [obres] [hem dit, hem fet] [notícies als mitjans] [contacta amb nosaltres] [humor] [enllaços]
 
català castellà

Projecte de l'ajuntament de Palma

CARACTERSTIQUES
Aquest s el projecte que pretn dur a terme l'Ajuntament de Palma i el Govern Balear.
Aix volen que quedi el carrer Jacint Verdaguer.
Es veu l'entrada prevista des de l'autopista d'Inca i des de les autovies a travs del carrer Prevere Rafael Barrera (d'aquesta tan sols es veu el principi del carrer).
Vies de circulaci d'entre 15.000 i 20.000 cotxes al dia.
Voravies amples a qualque tram, a partir de la via de cintura ni tan sols hi ha voravies.

 

Proposta de la Plataforma pel Parc de les Vies

Definici

Parc linial que comunicaria el Parc de les Estacions amb el Parc de Son Fuster.
S'estendria al llarg de 1,8 Km, amb un ample, segons els trams, d'entre 45 metres a la zona ms ampla i 30 metres a la ms estreta.
En conjunt, la ciutat de Palma gaudiria de un Parc Central continu de 2,5 km de longitud format pel Parc de les Estacions, el Parc de les Vies i el Parc de Son Fuster. Unint el mateix centre de la ciutat amb zones gaireb rurals.
El Parc de les Vies seria un espai per caminar, anar en bici, jugar o descansar. Un espai per gaudir els habitants de totes les barriades pel fet de ser l'nic que comena al centre.

Caracterstiques

 • Consideram Parc tot l'espai lliure i limitat per les vivendes d'ambds costats de Jacint Verdaguer.
 • Les zones verdes actualment existents: Plaa Sta Elizabeth i Parc de Son Fortesa, haurien de quedar integrades dins el Parc.
 • Els carrers que suposin nou pas transversal en coincidir amb el parc, donarien prioritat al peat i les bicis.
 • Per a la intersecci amb el carrer Balmes i el del Pont, s'haur de cercar una soluci factible que interrompi el menys possible la circulaci.
 • En direcci longitudinal i al costat nord (en realitat nord-oest) hi haur un carril d'accs que suposi circulaci incmoda, amb regulaci per senyals de trfic (tipus primera lnia del Molinar).
 • Acera de 5 metres al costat del vial, aparcament en cord de 2m, calada vial 3,5m.
 • Separat 3 o 4 m. ajardinats de les faanes de les barriades del costat dels Hostalets , fer un CAMI DE ACCS EXCEPCIONAL de 3,5 metres. Que fos d's PEATONAL, AMB CARRIL BICI i que permets l'entrada en cas de necessitat d'un cami de bombers, una ambulncia o un cami de mudances. Podria ser de traat una mica ondulat amb disseny adaptat a la topografia.
 • Tota la banda central, que a trams s ms ampla i a trams menys, seria ocupada principalment per molta vegetaci. Podria ser travessada per caminois i inclouria PARCS INFANTILS. PISTES DE JOC, KIOSKO-BAR, MSICA, AIGA, ESPAIS PER CORRER etc.

QESTIONS QUE AFECTEN LES OBRES DE SOTERRAMENT

 • Hi hauria d'haver dos metres de sl explorable per les arrels dels arbres, per permetre que els exemplars d'envergadura puguin crixer.
 • El soterrament del tren hauria de continuar fins a Son Fuster. No haurem de caure en el mateix error que al Parc de les Estacions, que d'aqu un parell d'anys haguem de repetir l'obra per poder soterrar uns metres ms. S'hauria de superar l'obstacle del torrent que delimita Son Fortesa.

QESTIONS QUE AFECTEN EL TRANSPORT PBLIC


Al subsl del Parc transcorreran equipaments pel transport pblic
 • Transport Pblic interurb a travs del tren.
 • Transport Pblic urb a travs del metre.

Les sortides peatonals a superfcie de les aturades de metro i tren han d'estar integrades adequadament en el Parc.
s important millorar les xarxes de comunicaci amb la part forana, a travs del tren. L'augment de freqncies i lnies hauria d'anar acompanyat de facilitats per arribar fins a les estacions als distints municipis.
s important millorar les comunicacions intraurbanes i amb les zones colindants de la ciutat de Palma, a travs del metro. s necessria una lnia de metro cap a la zona de creixement situada a les immediacions del Caprabo d'Arag i cap al Pont d'Inca.

(c) 2005 krazykat design4web