GERMANS MARTORELL

Agenda d'Actuacions i Espectacles.

TOTA LA NOSTRA AGENDA D'ACTUACIONS I ESPECTACLES AL BLOC


ARRELS, 8-12-09 A LES 19:00 H. A L'AUDITORI DE PORRERES. Germans Martorell en concert.


22/06/09 AL VESPRE - GERMANS MARTORELL A VALLS. FESTES DE SANT JOAN 2009.


07/06/09 - 20:30 H. GLOSA MUSICADA AL CENTRE D'OCI RISKAL.


"Germans Martorell a Costa Nord", el divendres 24 d'abril a les 20:00h. Vos esperam a Valldemossa, dins el programa "Un Hivern a Mallorca",,,

Dissabte 28 de març a les 21:00h. , al "Centre Cívic de la Colònia de Sant Jordi", GERMANS MARTORELL, en concert. Dins el programa "UN HIVERN A MALLORCA",,, repetirem l'experiència.....

El proper dissabte 28 de febrer a les 20:00h. , al "Teatre Municipal de Capdepera", GERMANS MARTORELL, en concert. Dins el programa "UN HIVERN A MALLORCA" vos oferirem el nostre projecte, un recital amb interpretacions dels temes tradicionals que ens han marcat més en la nostra trajectòria, amb arranjaments propis, temes de nova composició, i temes de composició pròpia; interpretant-los d'una manera fresca i estimulant defensant el patrimoni, la identitat, i cultura del nostre país...

... també coneixareu les cornamuses d'arreu dels Països Catalans com són la Gaita Aragonesa o Gaita de Boto i el Bot Aranés de la Vall d'Aràn.


Divendres 6 de febrer de 2009, a les 19:30 h. a l'auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró, presentació del quart número de la col.lecció de "Contes Solidaris", de la "Fundació Concòrdia". L'acompanyament musical serà a càrrec dels "Germans Martorell"....Vos hi esperam!


Dins el marc de les festes de Sant Antoni al barri Barceloní de Gràcia," Biel Majoral" i els "Xeremiers de Mallorca" participàrem a la XXII edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius. Oferirem un recital de ball i una cercavila al Mercat!


El passat 22 de desembre de 2008 a les 20:30h a L'Esglèsia de Sant Felip Neri: Concert Solidàri a Favor dels Camps de Refugiats Tibetans a l'Ìndia. "Del Barroc a la Música Popular Mallorquina".


El proper 8 de desembre a les 21:30h al Teatre de Lloseta, actuarem els "Germans Martorell", al Cicle de Concerts Arrels.


al "15th WILLIAM KENNEDY PIPING FESTIVAL"

Els Germans Martorell participaran al "15th WILLIAM KENNEDY PIPING FESTIVAL", els propers dies 13, 14, 15 i 16 de novembre a la ciutat de Armagh, i a DUBLIN. Seran 4 concerts dos d' ells dedicats a les "Illes del Mediterrani", un d'ells de Jam Session i un acte per a escoles. 30 artistes participen a aquest Festival envoltant la figura del músic cec William Kennedy (1788-1834), un personatge que va revolucionar el panorama de les "Villean pipes" introduint claus per a poder octavar i incorporar tots els semitons, així com per millorar l'acompanyament. Un Festival que inclou un congrés, ponències, concerts i tallers.

Gràcies a Lórien, perque sempre ha estat el nostre referent, un altaveu per a la música folk a nivell internacional dins el cor de mallorca, una aposta clara i llampant "Cerveces i Folk", així com l'aportació de diferents concerts folk amb artistes internacionals. Gràcies al "WILLIAM KENNEDY PIPING FESTIVAL" per convidarnos a participar d'aquest esdeveniment....


Amb els "Xeremiers de Ron Roca" participàren a la 11 edició de la "Fira Mediterrània" de Manresa, la millor fira de música d'arrel dels Països Catalans, on intervenen artistes i promotors de tot el món. Presentàren al cercaviles i a la "Taverna de la Fira" l' espectacle "TREMPATS" amb la fusió de: Tomeu Camps a les Xeremies, Pere Joan Martorell al flabiol i tamborino, Manel Martorell a la mandola i el guitarró i Joan Florit a les Xeremies,,,,,gràcies al suport del Govern Balear per la seva col.laboració i a la fira Mediterrànea...Al maig del 2005, durant dues setmanes formarem part de l'obra de Jaume Simó Sabater i Garau "Llampiner", al seu final de carrera dels seus estudis al "Royal College of Art" a LONDRES amb el títol "International Brigades".....i enguany (2008) al seu catàleg a la retrospectiva "EXILIS" inaugurada a la nit de l'Art al Casal Solleric de Ciutat de Mallorca fins el proper 9 de novembre de 2008.


TRIO MATINADA: Germans Martorell i Jeroni Rullan,,,, amb "La Carrau" al bar "Es Pinzell" de Ciutat.....tota una fusió de festa i música Tradicional.

...amb La Carrau, ens sentim com a germans amb la seva filosofía...un grup que acosta la música d’arrel tradicional als joves, transmetent passió i festa a cada nota. Sempre amb un gust folk combinant-lo amb ritmes calents. Preparats per animar qualsevol ambient, utilitzen els elements populars de tota la vida (dites, frases fetes, tonades populars) i a través d’aquests vehicula una denúncia sempre irònica i festiva. Perquè el folk no és per a nostàlgics ni ortodoxos, ni un fil musical banal per a dansaires despreocupats!...Uns principis que els Germans Martorell també asolim recolzam i potenciam desde els nostres inicis.....


....fent festa amb Joan Florit i altres xeremiers al bar "Es Sami" a Muro, en concret damunt la barra del bar, per cel.lebrar el tromf de la "Jota Aranyona" de Joan Florit.


GLosa Musicada: Hem aconseguit d'una manera fresca innovadora i autèntica i sense deixar de mirar enrera les arrels l'actualització de les gloses tradicionals de mallorca. A càrrec dels músics Pere Joan Martorell, Manel Martorell i el Glosador Mateu Mates"Xuri".


Taller "Acosta't als instruments tradicionals de les Illes Balears" cel.lebrat a Porreres en motiu de la II FIRA DE LA MÚSICA.


El passat 23, 24 i 25 de maig hem participat del XXI edició del Festival Folk Internacional al C.A.T., al Centre Artesà Tradicionàrius, dins el marc de: "EL SAC DE GEMECS I LES XEREMIES". Tres dies dedicats al sac de gemes i les xeremies de Mallorca.

Després del concert del gaiter asturià Xuacu Amieva l'endemà vàrem participar al "Folk als mercants" amb una divertida cercavila amb Xeremiers i Sacaires al mercat de l'Estrella. A la nit presentàrem el treball més personal i ambiciós del nostre estimat amic i mestre desaparegut "Toni Roig", un projecte espectacular...amb el concert de les peces: Adagi, Divertimento, Fantasia Clàssica, Llegenda i Suite Mayurqa, Roig cercaba fusionar música clàssica i música tradicional a la recerca del seus origens.

Sota la direcció de Miquel Brunet, els solistes Bernat Cabot, Lina Roig i Marc Bonastre, l'Orquestra creada per a l'ocasió, els components d'Al-Mayurqa, i la veu del nostre company Biel Majoral, presentàrem "Temps de Revolta i Al-Mayurqa clàssic".

Germans Martorell amb "Sant Ro Ró" al Via Fora del C.A.T.


"Poemes i Cançons de Resistència", gràcies a Toni Artigues i Biel Majoral per aquesta engrescadora empenta....com diu el títol, poemes i cançons de resistència amb Delfí Mulet, Antònia Font, l'enèrgic Toni Artigues, l'admirat i mestre Biel Majoral i els Germans Martorell, poguèrem gaudir d'aquest missatges...

La dita fou al Teatre de Lloseta el passat cicle de poesía..... gràcies per la vostra empenta i energía !!!


"DON JAUME EL CONQUISTADOR". Drama històric en un acte i en vers, escrit per Serafí Pitarra (Frederic Soler) 1860. Lectura escenificada i musicada per celebrar el 800 aniversari del naixement del "Conquistador". Una coproducció de "Fonart". REPARTIMENT: Jaume I: Antoni Rotger; Dona Constança: Antònia Font; Don Pere: Pere Joan Martorell; Montaner: Antoni Artigues; Fontanelles: Manel Martorell; Consell de Cent: El públic; Moro: Delfí Mulet; Músics: Delfí Mulet, Manel Martorell, Pere Joan Martorell.


ACOSTA`T A LES FESTES, MÚSIQUES, TRADICIONS, I INSTRUMENTS TRADICIONALS POPULARS DE LES ILLES BALEARS. L'activitat proposada per Pere Joan Martorell i Manel Martorell, consisteix en un concert pedagògic sobre manifestacions populars de la nostra cultura relacionades amb el camp de la música i les festes.Ens veim aviat!!!!!


Correu electrònic: perejoanmartorell@gmail.com, m_martorell@hotmail.com

© Copyright Pere Joan Martorell - 2010