t'Anyorarem TONI ROIG

Acte de record a Toni Roig

Dia 30 de setembre de 2008 es compleix un any de la sobtada mort del músic Toni Roig, ànima del grup de música tradicional Al-Mayurqa. Per aquest motiu els seus amics i companys vàren organitzar un acte de record, obert a tothom, a Can Alcover - Espai de Cultura de l’Obra Cultural Balear al carrer Sant Alonso, nº 29 de Palma a les 21 h. En aquest acte de poesia i música, hi participàren Antoni Artigues, Biel Majoral, Miquel Brunet i Al-Mayurqa.


El passat 30 de setembre de 2007 ens va deixar el nostre amic i company ...Toni Roig ... hem perdut un creador i persona excepcional, compromés lluitador de la cultura... Consternats per la seva partida i en record del camí que junts hem recorregut, encomenats de la seva força i alegria.....t'anyorarem TONI ROIG...avui ens has deixat!!!.....sempre habitaras els nostres cors!!!


NIT DE CANÇÓ ERÒTICA I DE DOBLE SENTIT Espectacle procedent de les illes Companyia / artista: Artur Gaya Recreació de l'ambient d'una trobada casual de cantaires tradicionals. Mostra de com l'enginy popular explica el que la censura no deixa explicar. Lletres divertides de contingut eròtic i històries de relacions prohibides. Espectacle fou dirigit per Artur Gaya i conduïda per: Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Hi participarem: De Catalunya: Ramon Manent i Els Tranquils. Del País Valencià: Pep Gimeno 'Botifarra'. De l'Aragó: Angel Vergara i Maria José Menal (Chaminera). Els versos més eròtics seran portats al cel de la taverna per: Laia Oliveres (Aeris i Veu), i de les Illes Balears: Pere Joan Martorell, Manel Martorell i Gaspar Jaume en record del desaparegut "Toni Roig", que havia estat convidat a participar d'aquest espectacle. Pitjant damunt la foto veureu el programa de la Fira de Manresa 2007.

Estava prevista la presentació del disc "TEMPS DE REVOLTA " al "Petit Palau de la Música" i així ho fèrem...amb la companyia del nostre admirat "Biel Majoral", en Titot, Jordi Fàbregues, La Coral Parroquial de La Real, na Neus i n'Aina Jaume i l'amic Miquel Brunet.


Aquí veureu els diferents actes que s'han esdevingut en record de Toni Roig.


Manifestació de la diada del 31 de desembre a Ciutat de Mallorca. Més de 2000 persones es manifesten per reclamar l'alliberament nacional i social dels Països Catalans. Al vídeo, imatges de la desplegada d'unes pancartes en record al mallorquí Toni Roig.


L'AJUNTAMENT DE PALMA, també va voler retre un concert - homenatge a la figura de "Toni Roig", en reconeixament al seu compromís amb la cultura, la terra i la llibertad.


En Toni Roig ja havia escollit la data i el 18 de gener de 2008 a l'Auditori del Conservatori, presentàrem el treball més personal i ambiciós del nostre estimat amic i mestre desaparegut "Toni Roig", un projecte espectacular no tenc més paraules,...amb el concert de les peces: Adagi, Divertimento, Fantasia Clàssica, Llegenda i Suite Mayurqa, Roig cercaba fusionar música clàssica i música tradicional a la recerca del seus origens. Sota la direcció de Miquel Brunet, els solistes Bernat Cabot, Lina Roig i Catalina Obrador, l'Orquestra "ARS MUSICAE", i els components d'Al-Mayurqa, presentàrem " Al-Mayurqa clàssic".Dins el marc del Festival Tradicionàrius, presentàrem el treball més personal i ambiciós del nostre estimat amic i mestre desaparegut "Toni Roig", un projecte espectacular...amb el concert de les peces: Adagi, Divertimento, Fantasia Clàssica, Llegenda i Suite Mayurqa, Roig cercaba fusionar música clàssica i música tradicional a la recerca del seus origens. Sota la direcció de Miquel Brunet, els solistes Bernat Cabot, Lina Roig i Marc Bonastre, l'Orquestra creada per a l'ocasió, i els components d'Al-Mayurqa, presentàrem " Al-Mayurqa clàssic".

Data: dissabte 24 de maig Lloc: C.A.T. Cicle: Cap de Setmana del Sac Hora: 22 h Preu: 7 € | Amics del C.A.T.: gratuït presenten Temps de revolta i Al-Mayurqa clàssic (homenatge a Toni Roig) La presència d’Al-Mayurqa en una edició tan especial del Tradicionàrius té un doble sentit, i per això el seu concert es dividirà en dues parts. En primer lloc serà un record a Toni Roig (1946-2007), un dels fundadors de la formació i una de les persones que més ha treballat per revitalitzar la cultura i la llengua catalana a les Illes Balears. Un concert de comiat on Roig hi serà ben present, ja que de fet el grup va adoptar la seva filosofia i els seus objectius. És l’espectacle Al-Mayurqa clàssic, on els acompanya una orquestra de cambra creada per a l’ocasió. “Ens preocupa la nostra identitat, sense oblidar que som part del Mediterrani, i que la riquesa del nostre patrimoni cultural no pot desaparèixer.” Però els mallorquins no podien passar pel Tradicionàrius sense presentar també el seu darrer treball discogràfic, Temps de revolta, on expressen les seves inquietuds i sobretot les ganes de canviar el que no els agrada. No hi ha temps per quedar-se assegut al sofà. Maria Vilche: percussió i veu Manel Martorell: guitarra, llaüt i arxillaüt Pere Joan Martorell: flabiol, xeremies, grall i tarota Miquel Carbonell: guitarró i percussió Gaspar Jaume: baix També els acompanyaran: Biel Majoral: veu Neus Jaume: veu i flauta Aina Jaume: veu i violí Miquel Brunet: Guitarra


Els amics del C.A.T. han fet el DVD Camins d'un somni. 20 anys de Tradicionàrius. Dedicat a "TONI ROIG" i a "MARIA DOLORS LAFITTE".


Per tornar a l'inici:

Música d'Arrel Tradicional de les Illes Balears


© Copyright PereJoanMartorell - 2009