ENREGISTRAMENTS "XEREMIERS DE SON ROCA":

- I i II Trobada de Xeremiers a sa Pobla (Tomeu Camps i Pere Joan Martorell).


- TREMPATS, dels "Xeremiers de Son Roca". Tomeu Camps (Xeremies, flabiol), Pere Joan Martorell (flabiol, tamborino, xeremies, flautes, percusions tradicionals i ètniques), Manuel Martorell (mandola, llaüt, arxillaüt, guiterres, guitarró i viola de roda), i Miquel Brunet (Baix acústic). Amb més sonoritats i sorpreses.


- DVD "Passat i Present de les Xeremies a Mallorca". Un debat interessant per entendre i difondre el paper dels xeremiers a la música tradicional. Intervenen: - Xavier Carbonell- Cap del Departament de Música Tradicional de les Illes Balears al Conservatori Superior de Música i Dança de les Illes Balears. - Francesc Vallcaneres - Folklorista i Historiador. - Antoni Artigues- Professor de la UIB i Xeremier referent per la seva experiència amb els vells xeremiers. - Antoni Torrens- President de L'Associació Cultural ALBOPÀS, organitzador de les Trobades de Xeremiers a Sa Pobla i President del Consell Assessor de Cultura Popular del Govern Balear. - Jordi Aixalà- Constructor d'instruments basat amb la construcció d'instruments i sonoritats antigues. -Toni Roig - Músic Popular, i President del Centre de Difusió de Cultura Popular DEFESTA, company dels antics "Xeremiers de Son Roca". - Pep Miquel Camps- Cantautor i nét de Mestre Pep. - I els protagonistes "Trempats"...:Els Xeremiers de Son Roca: - Tomeu Camps - Pere Joan Marotrell -, Manuel Martorell i Miquel Brunet, d'ONADIGITAL.


- IL.LUSIONS, SOMNIS I FANTASIES......Artistes de les Balears amb ASPACE. Participen: Jaume Anglada, Aires Formenterencs, Cap.pela, Cucorba, Marta Elka, Tomeu Estaràs, Herbes Dolces, Llorenç Santamaria, Víctor Uris, Xeremiers de Son Roca. Col.laboram en l'AJUDA a les víctimes del sudest asiàtic.


- DVD Climent Garau i Juan, el Darrer Batle de la II República, declarat Fill Il.lustre de Porreres el 6 de febrer de 2005. Col.laboració dels Xeremiers de Son Roca.


- LA MÚSICA DELS XEREMIERS DE MALLORCA. Cap a la Creació d'un Corpus Documental per a la recerca i l'ensenyament del Repertori. Per Francesc Huguet Balle. Treball per al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. Els Xeremiers de Son Roca hi aportam algunes fonts de documentació sonora.


ENREGISTRAMENTS "XIMBOMBA ATÒMICA":


- Ximbomba Atòmica (Tomeu i Pere): Càbres de plàstic. En Col·laboració: Música Tradicional de les Illes Balears, Rock i Folk de les Illes , Tradicionàrius 1988-1998, Folk mediterrani, Música per la Llengua 2002, Sant Antoni i el Dimoni, Tradicionàrius Festival Folk Internacional 2003.


ENREGISTRAMENTS amb "AL-MAYURQA":


- Amb Coherència. Interpretam: - Aulos i veu, - Andalusí, - Sentiment Ternari, - Llicéncia,- "Ciudadano", - Calistrona, - Estiu groc, - Conqueridor, - Mediterrani, - Na Riego, - Per a dos, - Ca na Blanca,- Mateixes.


- Folc vol.6 de la 8. Fira d'arrel Tradicional "Mediterrània" a Manresa. Pere amb Al-Mayurqa amb el tema "Na Riego"Himne de la II república 1931-1939, els xeremiers a mallorca sempre l'han sonat per acompanyar la dança dels cavallets de Felanitx, fins i tot durant la dictadura. Abstret del disc "Amb Coherència".


- Tradició i Compromís. 2 CD i DVD de "10 Anys fent camí". Pere amb Al-mayurqa. Deu anys de feina, per la música i la cultura d'aquest Paí. Ho componen una selecció dels treballs anteriors del grup i un DVD deixant constància de la evolució de les nostres tradicions per contribuir així amb la seva normalització.


- "Temps de Revolta" . Pere amb Al-Mayurqa. Amb els temes: - No ens fareu Callar, - Fantasía, - Qué Té Aquesta Terra Nostra, amb la col.laboració de Biel "Majoral", - Sa Murera, - Conciència, - Divertimento Auric, - Avui, - Hivern Maragda, - Jotes de Picat, - Muixaranga, - Princesa, - Marxa dels Tamborers de La Sala, - Pregó dels Tamborers de La Sala.


- SONS DE LA MEDITERRÀNIA. Illes Balears. CD amb la Revista Sons. Hi participam amb el Tema "QUÈ TÉ AQUESTA TERRA NOSTRA" del disc "Temps de Revolta". Hi col.labora "Biel Majoral".


- CD TRADICIONÀRIUS. XXI EDICIÓ DEL FESTIVAL FOLK INTERNACIONAL. Hi participam amb Al-Mayurqa amb el tema "NO ENS FAREU CALLAR" del disc "Temps de Revolta".


ALTRES COL.LABORACIONS ... PERE JOAN:


- I i II Trobada de Xeremiers a sa Pobla. Sonant amb diferents xeremiers com: Pep Toni Rubio, Joan de Déu, Tomas Salom, Miquel Tugores, Iris Gayete, Francesc Sans i Toni Roig.


- La Balanguera, compacte editat pel Consell de Mallorca amb els Xeremiers de Sa Calatrava (Pere). Hi col.laboren: Joan Pons, Orquestra Simfònica de Balears / Cor del Teatre Principal, Banda Municipal de Palma, Coral Universitària de les Illes Balears, ...


- Barbaç, als Grups de Música Jove de Calvià 1999 (Pere).


- VI JORNADES LLIBERTÀRIES (Pere joan Martorell i Joan Sureda): Andreu Suau i Elena Cudó, Inacio Alonso, WG, Lekhain Klezzinger Band, Joan Sureda i Pere Joan Martorell, Sinto Serra, Maria Vermella i Chus Santana.


- "Illa endavant" amb AIRES FORMENTERENCS. (Pere, al tema "Sa Calera" flautes i xeremies)


- DVD ELS COSSIERS DE MANACOR. El maig de 2005 l'Ajuntament de Manacor va editar aquest DVD que recull documents, filmacions i fotografies antigues, testimonis directes i una explicació detallada dels Cossiers de manacor i les seves danses en l'actualitat. La dansa dels Cossiers és una de les cinc danses rituals amb què compta, actualment, el poble de Manacor: els Cossiers, els Moretons, els Indis, els Nanets i les Dames. Se n'ha conservat documentació escrita des del segle XVIII fins a mitjan segle XX, data en què, després d'anys de trontolls i malviures, deixaren de ballar. El maig de 1981 es pogueren recuperar. Des de 1990 l'Escola Municipal de Mallorquí n'és la responsable, custodia els vestits i organitza els assajos. Actualment, dansen el dia del Pregó de les Fires i Festes de Primavera (darrer divendres de maig) i el dia de la festa del Sant Crist (dia de la cinquagesma). Els Cossiers són, actualment, set: sis cossiers i una dama. Temps enrere els acompanyava un dimoni. Ara els acompanyen una colla de xeremiers (xeremies, flabiol i tamborí). Executen cinc ballets diferents tot fent el seu recorregut pels carrers de Manacor: es peuet, la balanguera (versió llarga), la balanguera (versió curta), es broquers (únic ball de bastons a Mallorca) i sa processó (ball d'acompanyament, interpretat també amb les xeremies). Després dels balls, els dansaires reparteixen un brotet de romaní, com a símbol de festa i de primavera.Adreça electrònica: xeremier@mailpersonal.com, perejoanmartorell@hotmail.com, perejoanmartorell@gmail.com© Copyright Pere Joan Martorell - 2009