Família ACCIPITRIDAE

Pernis apivorus. Falcó vesper.

Migrant moderat, observable des d'acabaments d'abril fins a començaments de juliol a la migració primaveral, i entre agost i començaments d'octubre al pas postnupcial. Rarament les aus en migració s'aturen al Parc, sinó que solen sobrevolar-lo ràpidament, i per tant no és fàcil detectar-les a no ser que se n'ajuntin moltes, cosa que passa molt de tant en tant.

FOTOS

Milvus migrans. Milana negra.

Migrant escàs, tant a la primavera com a la tardor. Com en el cas de l'espècie anterior, no és gens fàcil detectar els exemplars que passen pel Parc en migració.

FOTOS

Milvus milvus. Milana.

Observacions escasses d'aquesta espècie al Parc, una mica repartides durant tot l'any. La milana no cria a prop del Parc, i per això les citacions d'aquesta espècie són poc habituals.

FOTOS

Neophron percnopterus. Moixeta voltonera.

Molt de tant en tant, alguna au es deixa veure sobrevolant el Parc, generalment entre abril-maig i setembre. Possiblement es tracti d'alguna de les aus que crien al nord de Mallorca (1 o 2 colles), sense descartar el pas d'algun migrant continental o la visita d'aus menorquines.

FOTOS

Aegypius monachus. Voltor negre.

Els dies de sol i calor d'estiu no és rar que algun voltor baixi de la Serra de Tramuntana on viu i es deixi veure volant per damunt s'Albufera i els seus voltants. De vegades fins i tot s'hi veuen petits grupets. La resta de l'any les observacions són menys habituals però possibles.

FOTOS

Circaetus gallicus. Àguila marcenca.

Raríssima en migració.

FOTOS

Circus aeruginosus. Arpella.

El rapinyaire més abundant i per tant més bo de veure al Parc, durant tot l'any. La població reproductora està formada per unes 10 parelles (una densitat de cria, per tant, notable). A l'hivern s'hi arrepleguen prop de mig centenar d'aus. A la primavera i a la tardor, a més, sobrevolen el Parc arpelles que es troben en migració.

FOTOS

Circus cyaneus. Esparver d'albufera.

Hivernant i migrant escàs, fins i tot rar alguns anys. Les observacions són quasi sempre d'exemplars solitaris, rarament de dues o tres aus juntes. Se'l pot veure al Cibollar, al Ras, a Son Serra i al Camí dels Polls, llocs on l'hi agrada caçar, entre els mesos d'octubre i març-abril.

FOTOS

Circus pygargus. Àguila d'albufera.

Migrant escàs, se'l pot veure de març a maig i d'agost a octubre. Darrerament s'han produït també algunes observacions estivals, possiblement de les aus que han colonitzat com a reproductores el Pla de Mallorca. Fins i tot alguna colla ha intentat sense èxit criar a la perifèria agrícola del Parc.

FOTOS

Circus macrourus. Arpella russa.

Accidental.

FOTOS

Accipiter nisus. Falcó torter.

Rarament observat al Parc, generalment a la primavera o a la tardor, quan alguns migrants sobrevolen la zona.

FOTOS

Buteo buteo. Aligot.

Escàs en migració i rar a l'hivern. Com en el cas d'altres rapinyaires que no crien al Parc, les observacions no són habituals ja que les aus migrants solen sobrevolar el Parc a altures considerables i per tant passen sovint desapercebudes.

FOTOS

Buteo ruffinus. Aligot rogenc.

Accidental. Citacions dubtoses.

FOTOS

Parabuteo unicinctus. Aligot d'espatlles vermelles.

Escapat de captivitat. Accidental.

FOTOS

Hieraaetus pennatus. Esparver.

Observable tot l'any en nombre molt escàs. Es tracta bé d'exemplars en migració (primavera i tardor), bé d'aus que venen de les muntanyes dels voltants a alimentar-se al Parc. Amb tot, mai arriba a ser freqüent. Ses Puntes és un lloc on s'hi veu més sovint que a altres indrets del Parc.

FOTOS

Hieraaetus fasciatus. Àguila coabarrada.

Accidental.

FOTOS

Aquila chrysaetos. Àguila reial.

Escapada de captivitat. Accidental. Citacions de divagants considerades dubtoses.

FOTOS

LLista d'aus
Pàgina d'inici