Família CHARADRIIDAE

Charadrius dubius. Tiruril·lo menut.

Reproductor moderat (unes 30 o 35 colles) i hivernant escàs. Les aus reproductores arriben entre març i abril, i s'estan al Parc fins a setembre, aproximadament. La població nidificant es troba dispersa pel Cibollar, Colombars, Patrimoni, Camí dels Polls, Es Ras, etc. Els observatoris dels itineraris són llocs ideals per observar a plaer aquesta espècie.

FOTOS

Charadrius hiaticula. Tiruril·lo gros.

Migrant moderat, lleugerament més abundant a la passa primaveral que a la de tardor. Es pot veure per tot el prat, entre començaments d'abril i mitjans maig i entre acabaments de juliol i octubre. Com a hivernant és rar.

FOTOS

Charadrius alexandrinus. Tiruril·lo camanegre.

Present tot l'any al Parc. A l'hivern és el tiruril·lo més comú. La població reproductora està als voltants de les 35-40 colles. És relativament abundant al Cibollar, Salinetes i altres àrees d'aigües més aviat salabroses, si bé no defuig del prat dolç.

FOTOS

Charadrius morinellus. Fuell de collar.

Molt rar. Les poques observacions que hi ha d'aquesta espècie solen ser del mes de setembre per la zona de Son Bosc, als límits de la zona protegida.

FOTOS

Pluvialis apricaria. Fuell.

Hivernant més bé escàs, de presència irregular al Parc. Alguns anys pot arribar a ser temporalment comú, acompanyant a les juies, si bé el més habitual és que l'espècie a penes sigui detectada al Parc. Les observacions es distribueixen de setembre a març.

FOTOS

Pluvialis squatarola. Fuell gris.

Hivernant i migrant escàs. Les observacions, sempre irregulars, es poden produir entre agost i maig. Els aguaits del Cibollar i dels Colombars són bons per a intentar trobar aquesta espècie.

FOTOS

Vanellus gregarius. Juia gregària.

Accidental.

FOTOS

Vanellus vanellus. Juia.

Hivernant de moderat a abundant, segons els anys. Els hiverns ben freds sol ser bastant més freqüent que als hiverns suaus. Es pot veure al Cibollar, al Patrimoni, al Ras i Ses Puntes, al Camí dels Polls, etc. És una au molt gregària que sempre sol desplaçar-se en grup.

FOTOS

 
LLista d'aus
Pàgina d'inici