Família HIRUNDINIDAE

Riparia riparia. Cabot de vorera.

Exclusivament en migració. Es pot veure entre mitjans març i acabaments de maig a la passa primaveral, i entre acabaments d'agost i acabaments d'octubre a la de tardor. Alguns dies pot arribar a ser abundant.

FOTOS

Ptyonoprogne rupestris. Oronella de penyal.

A s'Albufera aquesta au es pot veure a l'hivern, especialment els dies de molt de fred, quan les aus de les muntanyes davallen al Pla. Quan hi ha neu a la Serra , poden ajuntar-se alguns milers d'aus que venen a alimentar-se al Parc.

FOTOS

Hirundo rustica. Oronella.

Abundant en migració, quan pot formar esbarts enormes. Menys comuna durant l'estiu, ja que no cria al Parc. Algunes aus erràtiques es poden veure rarament durant l'hivern. Amb tot, és de març a maig i de setembre a octubre quan és més abundant.

FOTOS

Hirundo daurica. Oronella coa-rogenca.

Migrant escassa, que passa desapercebuda dins els grans esbarts formats per altres hirundínids. ES pot veure sobretot a la primavera, entre acabaments de març i mitjans maig. A la passa de tardor és menys observable.

FOTOS

Delichon urbicum. Cabot.

Fenologia i abundància semblant a la de l'oronella, amb la qual sol veure's quan es troba en migració. Com en aquella espècie, molt de tant en tant es detecta alguna au en ple hivern.

FOTOS

LLista d'aus
Pàgina d'inici