Família MOTACILLIDAE

Anthus campestris. Verola.

Estival i migrant escassa. Alguna parella cria als voltants del Parc, sobretot a la zona de Son Bosc. Els primers migrants arriben a acabaments de març o, més habitualment, dins l'abril. Els darrers en partir cap a Àfrica ho fan el setembre.

FOTOS

Anthus richardi. Titina grossa.

Accidental.

FOTOS

Anthus trivialis. Titina dels arbres.

Migrant moderada, si bé passa molt sovint desapercebuda. Es pot veure a zones arbrades i amb arbusts alts entre març i maig i entre setembre i octubre.

FOTOS

Anthus pratensis. Titina sorda.

Abundant en migració i, sobretot, a l'hivern, quan poden arreplegar-se moltes aus per anar a dormir juntes. Es veu entre els mesos d'octubre i abril (aquest darrer mes ja és molt escassa), a prats, zones pasturades i conreus.

FOTOS

Anthus cervinus. Titina gola-roja.

Migrant molt rara però regular, observable sobretot el mes d'abril i començaments de maig, i més rarament dins el setembre. El millor lloc per a veure aquesta espècie és al Turó des Blat, devers Ses Puntes.

FOTOS

Anthus spinoletta. Titina de muntanya.

Observable a les zones de prat humit (tant dolç com salobre), entre els mesos d'octubre i abril. Maig arriba a ser massa abundant, si bé tampoc és escassa.

FOTOS

Motacilla flava. Titina groga.

Migrant i estival abundant. Es pot veure des de començaments de març fins a començaments d'octubre. La subespècie iberiae , que és la que cria als salicorniars del Parc, no arriba fins a acabaments de març. Altres ssp. que es poden veure en migració són cinereocapilla, flava, flavissima i thumbergi , bàsicament.

FOTOS

Motacilla cinerea. Titina cendrosa.

Escassa tant en migració com a l'hivern. Es veu des de setembre fins a mitjans abril, sempre a prop de l'aigua (torrents, canals, voreres de llissers, etc.).

FOTOS

Motacilla alba. Titina blanca.

Abundant en migració i a l'hivern, quan es poden ajuntar varis milers d'aus als llocs on hi passen la nit. Els primers en arribar ho fan a l'octubre, i solen partir entre març i abril, encara que alguna au solitària sempre es deixa veure fins ben entrat el maig. Es Ras, la depuradora de llacunatge i altres zones són ideals per a veure gran esbarts d'aquesta espècie, als horabaixes.

FOTOS

LLista d'aus
Pàgina d'inici