Família RALLIDAE

Rallus aquaticus. Rascló.

Sedentari prou abundant al Parc, si bé és molt mal de veure pels seus costums amagadissos. A la primavera, amb la necessitat dels mascles de marcar territori i formar parella, tindrem més oportunitats d'observar-lo a plaer. La resta de l'any ens haure'm de conformar amb sentir-lo grinyolar per dintre la vegetació o, com a molt, veure'l per un breu instant mentre s'amaga de la nostra vista. Està ben distribuït per tota la zona humida.

FOTOS

Porzana parva. Rasclet pintat.

Accidental.

FOTOS

Porzana pusilla. Rasclet menut.

Accidental.

FOTOS

Porzana porzana. Rasclet.

Hivernant i migrant escàs i molt mal de veure. Passa desapercebut per mor dels seus costums. A acabaments d'hivern i començaments de primavera és quan es produeixen més observacions, generalment des dels observatoris del Cibollar.

FOTOS

Gallinula chloropus. Polla d'aigua.

Sedentari abundant, amb una població de varis centenars de colles. Es pot veure per tota la zona humida. A l'hivern, es calcula una població d'almenys mig miler d'individus.

FOTOS

Porphyrio porphyrio. Gall faver.

Espècie reintroduïda el 1991. Actualment és prou abundant, deixant-se veure a qualsevol punt de la zona humida (si bé és més escassa a les àrees salabroses). La població reproductora ja deu sobrepassar les 200 colles, i l'hivernant el mig miler d'individus.

FOTOS

Porphyrula alleni. Gall faveret.

Accidental.

FOTOS

Fulica atra. Fotja.

Molt abundant tot l'any, present a tots els canals i llacunes del Parc en nombre important. La població hivernant pot arribar, els bons anys, a superar les 2.000 aus. La població reproductora volta les 300 colles, com a poc.

FOTOS

Fulica cristata. Fotja banyuda.

Reintroduïda el 2004, amb exemplars provinents del centre de cria en captivitat de València. Els pocs exemplars presents al Parc es deixen veure generalment a la llacuna de Sa Roca, al Gran Canal, al Canal Loco i al torrent de Muro. La població reproductora l'any 2005 ha estat formada per 3 colles.

FOTOS

LLista d'aus
Pàgina d'inici