Inaugurades les noves instal·lacions d'ús públic


INICI - HOME

 
 
El parc de s'Albufera modernitza les instal·lacions per al públic
S'han invertit més de un milió i mig d'euros en la millora


El parc natural de s'Albufera, que ara per ara és l'espai natural més visitat de Balears, s'ha modernitzat a través d'una inversió d'1.640.577 euros que ha aportat la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear i la Fundació pel Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears. Les millores han consistit en la creació d'una nova passarel·la, la senyalització de nous itineraris i la modernització del centre d'interpretació de Can Bateman.

Els treballs de reforma s'iniciaren el mes de febrer de l'any passat i han consistit en la senyalització completa dels accessos i itineraris perquè el visitant pugui gaudir d'un passeig tranquil. D'altra banda, les obres de millora a sa Roca han consistit en la instal·lació d'una passarel·la de fusta accessible per a discapacitats, que ha tengut un cost de 686.000 euros.

Precisament, ahir el conseller de Medi Ambient del Govern balear, Jaume Font, presentà aquestes millores acompanyat d'un nombrós grup de polítics, que realitzaren un petit recorregut pel parc. Entre els presents, no faltà la presència del director general d'Ordenació Turística, Josep Aloy; el director insular de Medi Ambient del Consell, Tomeu Calafell; el batle de Muro, Miquel Ramis; representants dels ajuntament d'Alcúdia i sa Pobla; el president de la fundació pel Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears, Pau Collado; a més de representants de diverses entitats bancàries que són patrons de la fundació.

La Conselleria de Medi Ambient, a través de l'Ibanat i amb col·laboració de la Fundació, ha realitzat la reforma del centre d'interpretació de Can Bateman, que ha tengut un cost de 242.941 euros. El projecte de disseny del nou centre inclou uns sistemes informàtics combinats amb panells il·luminats de grans dimensions impresos en suport de tela i de vinil, que es distribueixen en les diferents àrees on s'organitza la nova exposició.

Segons explicà ahir el conseller Jaume Font, que es mostrà satisfet amb la millora, la segona fase és la creació d'un centre de recepció a Can Blau, és a dir, devora el pont de ferro de la carretera des Murterar. Així, el director del parc natural de s'Albufera, Maties Rebassa, concretà ahir que es tracta d'un projecte en fase d'estudi.

Font: Diari de Balears / CARME MORENO. 17.01.2006

 


INICI - HOME

TANCAR FINESTRA