Dia mundial dels aucells


INICI - HOME

 

Dissabte 9 d'octubre, el parc celebra el DIA MUNDIAL DELS AUCELLS

PROGRAMA D'ACTES:

Itineraris interpretatius al Parc Natural.

-         Horari dels itineraris: 10'00 h i 12'00 h.
-         Durada dels itineraris: 1 hora aproximadament.
-         Núm.  participants: 20 persones per grup.
-         Lloc de trobada: Centre de Recepció del Parc. Sa Roca.
-         Servei educatiu gratuït.

Continguts de l'itinerari : Localització, formació i característiques físiques de s'Albufera. Importància de les zones humides i en concret de s'Albufera pels seus valors ecològics dins el context mediterrani. Els grup d'aucells i espècies més representatives en relació als ambients del Parc (canyissars, salobrars, canals, bosc de ribera). Projectes de reintroducció d'aus. Les migracions. La transformació de la zona humida els dos darrers segles. La declaració de Parc Natural i normatives de protecció internacional (ZEPAS, RAMSAR).


Visites guiades ornitològiques.

Itinerari realitzat pel naturalista i ornitòleg del Parc Natural de s'Albufera.

-         Horari dels itineraris: 9'00 h i 11'00 h.
-         Durada dels itineraris: 1'30 hora aproximadament.
-         Núm. participants: 10 persones per grup (inscripció prèvia al telèfon 971 892 250)
-         Lloc de trobada: Centre de Recepció del Parc. Sa Roca.
-         Material necessari: Prismàtics i roba adequada; colors discrets.
-         Servei gratuït.

Continguts de l'itinerari : Activitat d'observació d'aucells que es farà als voltants del Parc. Es farà a peu o, si el grup és molt reduït, s'allargarà l'itinerari i es farà servir el vehicle del Parc.


Projecció del vídeo: "S'Albufera: gestió per a la conservació".

-         Horari dels passes de vídeo:  9'30 h i  11'30 h.
-         Durada de la projecció: 20 minuts aproximadament.
-         Lloc: Sala de Juntes de la casa del Parc.

Més informació: les aus de s'Albufera / llistats quinzenals d'aus observades

 


Unes 350 persones visiten el parc de s'Albufera en el dia Mundial dels Ocells

El centre és un punt de referència a Europa per a l'ornitologia

Per CARME MORENO. Diari de Balears 10-1-2004.

Un total de 350 persones visità ahir el parc natural de s'Albufera amb motiu de la celebració del Dia Mundial dels Ocells. D'aquests visitants, una vintena s'apuntà a les diferents activitats que la direcció d'aquest espai havia organitzat amb motiu de la jornada d'ahir, a la qual també s'afegí el parc natural de Mondragó.

El Dia Mundial dels Ocells té lloc en un moment idoni de l'any, ja que ara és l'època d'arribada de moltes espècies d'Europa i el continent africà a s'Albufera. És, en efecte, per la seva ubicació -entre ambdós continents- que aquests aiguamolls s'han convertit en un punt de referència a l'àmbit europeu des del punt de vista ornitològic, segons explicava ahir el naturalista Pere Vicenç. Aquest acompanyà els visitants en els diferents itineraris programats.

«Estam entre Europa i l'Àfrica i per aquí s'aturen moltes aus dels dos continents, que van d'un lloc a l'altre i vénen aquí perquè necessiten un lloc tranquil», explicà Vicenç. N'és una bona mostra el fet que s'han comptat al parc natural de s'Albufera un total de 260 espècies d'ocells, entre les sedentàries i aquelles que només hi passen una època de l'any.

Així, els participants pogueren contemplar ahir diferents exemplars de corpetasses, cullerots o sel·les rosses, entre altres espècies d'aus. Al llarg del dia s'organitzaren dos itineraris interpretatius per explicar les característiques físiques de s'Albufera, els grups d'ocells i quines són les espècies més representatives del parc. Aquelles persones més interessades en l'ornitologia pogueren gaudir d'una observació amb les explicacions del naturalista Pere Vicenç, que els donà a conèixer les característiques i els costums d'alguns d'aquests animals.

Segons explicà l'educadora ambiental de s'Albufera, Jero Corró, les persones que avui -ahir- han pres part en les diverses propostes amb motiu d'aquesta diada són públic en general i també aficionats i gent interessada pel món de les aus». La cosa certa és que els presents gaudiren amb la bellesa de l'indret i al llarg dels diferents recorreguts exposaren als coordinadors els dubtes que anaven sorgint. Amb motiu del Dia Mundial dels Ocells, al parc natural de Mondragó s'hi realitzaren algunes activitats com ara un itinerari per conèixer el cant de diverses aus.


Adreça: www.diaridebalears.com/segona.shtml?2222+3+128544

INICI - HOME

TANCAR FINESTRA