Dia mundial dels aucells 2007


INICI - HOME

 

El parc natural de s’Albufera té 90 espècies d’aus més que fa vint anys

El parc celebrà ahir el dia mundial dels ocells amb tres activitats

MARTA MEDRANO. Muro.

El nombre d’aus i també el d’espècies que passen al llarg de l’any pel parc natural de s’Albufera s’ha incrementat des de l’any 1986. Així, si fa vint anys només es comptabilitzaven en aquest indret 1.914 aus i 210 espècies, actualment el nombre d’exemplars és de 9.840 i les espècies són 299.

Aquest fet positiu amaga, però, una altra realitat, segons explicaren ahir el naturalista Pere Vicens i l’educador ambiental Jordi Amengual amb motiu de la celebració del dia de les aus. «Els resultats són bons però també és cert que vénen cada vegada més ocells que han hagut de deixar altres zones humides de l’Illa. Si finalment també desapareix la zona de les Fontanelles, a Palma, el nombre d’aus de s’Albufera encara creixerà més», explicà.

Actualment a s’Albufera hi fan feina 16 persones i es poden trobar aus com la queca, el gallfaver, la fotja banyuda, l’ànnera carablanca o la rosseta, entre moltes d’altres.

Amengual i Vicens aprofitaren una jornada dedicada a explicar els mecanismes de gestió a la premsa per defensar el paper de les aus com a bio-indicadors. «L’observació i el control de les aus ens serveix, entre d’altres coses, per detectar els efectes dels humans al medi ambient. Els nivells de nitrats de l’aigua de la comarca, l’excés de construccions o la presència de massa gent també es reflecteixen en el comportament de les aus», van dir.

La gestió del parc natural de s’Albufera combina actualment les formes més tradicionals, com la presència de cavalls o d’altres pastures, amb la utilització de maquinària que ajuda a dragar diferents indrets, cosa que ajuda a controlar el nivell i la qualitat de l’aigua i a eliminar sediments, a més d’afavorir la diversitat d’espècies i d’aus.

Ahir, per tal de celebrar el dia mundial de les aus, el parc organitzà una visita adreçada als mitjans de comunicació, un taller de pintura naturalista per als més petits i també un anellament científic.

Font: DIARI DE BALEARS 

Adreça: www.diaridebalears.com/segona.shtml?3307+3+190593

Dissabte 6 d'octubre, el parc celebra el DIA MUNDIAL DELS AUCELLS

Dia i hora d'emissió: 04/10/2007, 10:25
Tipus de comunicat: Nota Informativa
Emissor: Conselleria de Medi Ambient

Dia: dissabte 6 d'octubre

Hora: 10 h

Lloc: Centre de Recepció Sa Roca. Parc Natural de s'Albufera.


Els propers dies 6 i 7 d'octubre se celebrarà a molts indrets del planeta el Dia Mundial de les Aus. Jornades com aquesta serveixen per acostar el món dels ocells al gran públic i sensibilitzar sobre la necessitat de conservar i protegir els seus hàbitats per a assegurar la supervivència de les seves poblacions.

Enguany, des del parc natural de s'Albufera, hem programat un seguit d'activitats, algunes científiques (iniciació a les tècniques bàsiques de l'anellament científic amb la visita a una estació d'esforç constant) i d'altres més lúdiques (un taller de dibuix d'ocells per a infants).

Adreçat especialment als mitjans de comunicació s'ha dissenyat l'itinerari "Ornitologia i gestió", durant el qual podreu conèixer de primera mà què es fa a diari per a la conservació de les aus que viuen o passen per s'Albufera, i quina és la situació de les espècies després de 20 anys d'història de protecció. La seva trajectòria ha portat a s'Albufera un merescut reconeixement com a zona humida de gran importància, no només insular, sinó mediterrània i europea.

Per a confirmar l'assistència i reservar el vostre dossier de premsa:
Tel.: 971 89 22 50 Fax: 971 89 21 58

 


DETALLS DELS ACTES PROGRAMATS PEL DISSABTE 6 D'OCTUBRE:

- DEMOSTRACIÓ D’ANELLAMENT CIENTÍFIC D’AUCELLS. A càrrec de l’equip d’anellament del GOB.

Dirigit al públic en general, entre les 9 i les 11 h. (Màxim 15 persones,cal inscripció prèvia al tel. 971 892250).

 
- TALLER DE DIBUIX D’AUS PER A INFANTS . A càrrec de Cati Artigues

Dirigit a nins i nines de 6 a 10 anys, entre les 10 i les 13 h. (Màxim 20 nins/nines, cal inscripció prèvia al tel. 971 892250).

 
- ITINERARI “ORNITOLOGIA I GESTIÓ”, a càrrec de Pere Vicens (naturalista del Parc).

Dirigit als mitjans de comunicació, entre les 10 i les 12 h. (màxim 20 persones, cal inscripció prèvia al tel. 971 892250).

 
Totes les activitats comencen al Centre de Recepció de Sa Roca a l’hora indicada.
Inscripcions al tel. 971 892250 (entre les 9 i les 15 h.)

Més informació: les aus de s'Albufera / llistats quinzenals d'aus observades.

ACTIVITATS DE L'AGENDA DE TARDOR DEL PARC.

 


INICI - HOME

TANCAR FINESTRA