Recompte d'aus hivernants 2005


INICI - HOME

 

Detecten 4.000 aus aquàtiques menys que fa un any en el parc de S'Albufera 
M. F. MURO. Traduït de Diario de de Mallorca 14.01.2005

Vint-i-cinc ornitòlegs van fer ahir el recompte anual, comptabilitzant 10.467 exemplars  

Vint-i-cinc ornitòlegs i naturalistes de la conselleria de Medi ambient i del GOB van fer ahir al matí el recompte anual d'aus aquàtiques en el parc natural de s´Albufera. Els tècnics van censar 10.467 aus, pertanyents a 48 espècies diferents. Si bé aquesta última xifra és similar a la d'anys anteriors, cap remarcar l'important descens en gairebé 4.000 exemplars d'aquàtiques en el parc respecte a gener de 2004, van informar ahir fonts de la Conselleria. 

Les anàtides, les més nombroses 

Els grups més nombrosos han estat el de les anàtides, amb 6.247 aus, al que li segueixen els limícoles (1.081 exemplars censats), mentre que el descens més acusat s'ha produït entre les fotges. D'altra banda, s'ha apreciat l'increment d'altra espècies aquàtiques, entre elles el bec-vermell, que va ser reintroduïda a s'Albufera el 1991 i de la qual ahir es van contar 349 exemplars. Ahir els ornitòlegs també van constatar l'èxit de la reintroducció del gall-faver i la presència de més d'un centenar d'avisadors hivernants (Himantopus himantopus). La Conselleria explica que aquesta espècie és molt abundant en el parc durant l'estiu, però en els últims anys cada vegada més exemplars d'aquestes aquàtiques es queden a s'Albufera per a passar allí els mesos de més fred. Els experts van contar ahir amb l'ajuda d'un helicòpter de l'Institut balear de la Naturalesa per a portar a terme la seva tasca.

La dada: La població de fotges ha passat de 1.862 a 663 aus per les carpes. Les fotges, amb 1.200 exemplars menys que fa un any, han sofert el descens més important. Al gener de 2004, a s'Albufera es van comptabilitzar 1.862 aus d'aquesta espècie, i en 2003 van superar les 2.000. Ahir només havia 663 aus. La presència de menys fotges aquesta temporada podria obeir, segons tècnics del parc natural, a la presència de grans bancs de carpes i el consegüent empitjorament de la qualitat de les aigües.

Més informació i dades completes del recomptes anuals


INICI - HOME

TANCAR FINESTRA