El GOB convida els ornitòlegs britànics a que la propera
primavera no s’allotgin a hotels de la platja de Muro


INICI - HOME

 

Nota informativa del GOB
1 de desembre de 2007

El GOB convida els ornitòlegs britànics a que la propera primavera no s’allotgin a hotels de la platja de Muro

La RSPB, amb més d’un milió de socis, ja ha manifestat el seu suport a la protecció de Son Bosc contra el camp de golf


El GOB feia públic fa uns dies el suport a la campanya de protecció de Son Bosc per part de la RSPB (Royal Society for the Protection of Birds). Aquesta entitat britànica té més d’un milió de socis. Bona part dels turistes ornitòlegs que visiten Mallorca durant la primavera i la tardor (justament temporada baixa) pertanyen a aquesta prestigiosa entitat britànica.

El batlle de Muro ha declarat recentment la clara intenció d’aprovar la llicència per la construcció del camp de golf a Son Bosc, malgrat els informes tècnics desfavorables que té sobre la taula. D’altra banda, també és conegut que els impulsors del projecte de camp de golf són un grup d’importants hotelers de la Platja de Muro.

Davant aquesta situació, que demostra el poc apreci que algunes persones i col·lectius tenen per un patrimoni natural molt valorat internacionalment i que motiva que moltes persones visitin la zona, el GOB convida als ornitòlegs de la RSPB a no allotjar-se a hotels de la Platja de Muro durant les seves vacances a Mallorca. A més de la comunicació formal amb la RSPB, el GOB està preparant material informatiu que en breu serà remès a agències de viatge especialitzades i a mitjans de comunicació britànics, i que també serà distribuït entre els visitants que acudeixen a la zona de s’Albufera per gaudir dels nostres valors naturals.

A què juga la Conselleria de Medi Ambient?

La Conselleria remeté ahir un comunicat en que sol·licita a l’ajuntament que li confirmi si el projecte de camp de golf s’ajusta a tota una sèrie de requisits ambientals. Però, és que algú dubta que la Conselleria de Medi Ambient disposa d’aquesta informació? Responen aquestes mesures ambientals a algun tipus de negociació realitzada entre la Conselleria i els promotors del golf?

En opinió del GOB, en aquest cas no existeixen mesures que puguin compatibilitzar el projecte de golf i la conservació de Son Bosc. Pretendre deixar “salvat” un raconet per les orquídies, un altre pels abellerols, un altre pels falcons marins, i destruir tota la resta, i pretendre que això pugui passar com a mesures de compatibilització és voler-se’n riure de la comunitat científica i de la ciutadania en general.

A aquestes altures, la irresponsabilitat del govern és ja escandalosa, i estam quedant en evidència fins i tot davant la comunitat internacional.


INFORMACIÓ RELACIONADA:Fes un clic per evitar la construcció d'un camp de golf 
que destruirà la major població europea d'orquídia de prat

_______________________

La Conselleria de Medi Ambient requereix a l’Ajuntament de Muro que acrediti si el projecte del golf de Son Bosc compleix les mesures correctores imposades per la Comissió Balear de Medi Ambient.
Nota Informativa de la CMA (30-11-07)

Un informe del Consell desaconseja dar la licencia al golf por incumplir las DOT
El dictamen asegura que el interés general no habilita a los promotores a desarrollar el proyecto. 

Notícia al DIARIO DE MALLORCA. (30-11-07).

El alcalde de UM de Muro autorizará el golf de Son Bosc y sus socios del PSM amenazan con ir al juez. Notícia a EL MUNDO-EL DIA DE BALEARES (30-11-07).

Roda de premsa conjunta del GOB, UIB, IMEDEA, TAIB i Antigolfos
de Muro a SON BOSC

El GOB considera lamentable i irresponsable la passivitat del Govern
 en relació a la protecció de Son Bosc

Dues terceres parts de la població balear d’orquídia de prat viu a la zona que arrassarà
 el camp de golf de Son Bosc


La biodiversidad de Son Bosc en alerta máxima.
 Un informe científico avisa de las graves consecuencias medioambientales que puede suponer la construcción de un campo de golf. Article d'Enric Culat a L'Almudaina (suplement domicical del Diario de Mallorca,11-11-2007).

Nota informativa del GOB de 27 d'octubre 2007

El GOB demana a Medi Ambient que desbloquegi l’expedient de protecció de Son Bosc

El GOB veu una clara intencionalitat per part de la Conselleria de Medi Ambient 
per permetre la construcció d'un camp de golf vora el Parc Natural de s'Albufera de Mallorca.

Un jutge ordena al Consell que autoritzi un golf vora s'Albufera

MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL "CAS SON BOSC"

A l'any 2004 es retalla l'ampliació del Parc de s'Albufera possibilitant un camp de golf...

 

INICI - HOME

TANCAR FINESTRA