Tortugues


INICI - HOME

 

Capturada una tortuga mossegadora (Chelydra serpentina) al Parc Natural de s'Albufera  (31.08.04)

Tècnics del Parc Natural de s'Albufera han capturat un exemplar de grans dimensions de tortuga mossegadora (Chelydra serpentina). L'exemplar, que té uns 40 centímetres de closca i 17 quilograms de pes, va ser trobat al parc. Després de la captura ha estat traslladat a les instal·lacions del Centre de Recuperació de Fauna del COFIB (Consorci per a la recuperació de la Fauna de les Illes Balears).

Les tortugues de la família chelydridae, o tortugues mossegadores, són espècies exòtiques procedents d'Amèrica. Suposen un perill per les persones que les mantenen i també per les zones naturals on poden ser introduïdes. Les tortugues mossegadores, conegudes així per la modalitat amb la que depreden, són algunes de les tortugues d'aigua dolça vives més grans del món.

L'alliberament d'aquests animals suposen un problema per a l'ecosistema d'espais com el Parc Natural de s'Albufera perquè posen en perill la supervivència de les espècies autòctones i protegides. A més, el Codi Penal considera un delicte aquesta actuació que pot ser castigat, inclòs, amb penes de presó de sis mesos a dos anys.

La Conselleria de Medi Ambient fa una crida de col·laboració a la societat i demana que no s'abandonin animals exòtics al medi natural. Si es vol desfer d'una animal que el cedi a un centre especialitzats, com el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears. 

També es pot denunciar aquest tipus d'alliberament d'espècies exòtiques a la Conselleria:

Servei de Protecció d’Espècies
Direcció General de Caça, Protecció d’Espècies i Educació Ambiental
Avda. Gabriel Alomar i Villalonga, 33 Palma 07006
especies@dgmambie.caib.es
O a les oficines del parc (971 89 22 50)


Tortuga mossegadora Chelydra serpentina


INICI - HOME

TANCAR FINESTRA