Plataforma Ses Fontanelles, Parc Natural!

Inici
Ses Fontanelles
Qui som?
Què volem
Què NO volem
Imatges
Comunicats
EnllaçosEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha sentenciat que les promotores del centre comercial de les Fontanelles no tenen dret a rebre una indemnització d'uns 6,3 milions d'euros per la suspensió del projecte.

Torna l'amenaça a Ses Fontanelles

Aprovat el Pla hidrològic de les Illes Balears

L’aprovació del Pla Hidrològic de les Illes Balears permetrà, entre moltes altres coses, establir un catàleg de zones humides i protegir-les, la qual cosa suposa la protecció de la zona humida de Ses Fontanelles, amenaçada per la construcció d’un centre comercial de grans dimensions. (25/02/2011)

Ses Fontanelles, sembla que salvades...

Vaig assistir a la presentació del Pla Estratègic de Reforma de la Platja de Palma. Hi havia moltes personalitats, moltes idees, moltes opinions, i vàries actuacions que afecten al conjunt de la Platja de Palma, des de Son Verí fins a Can Pastilla; passant pels dos Arenals, per les Meravelles, la Ribera, Sometimes, Bellavista i ses Fontanelles.

Sembla ser que, segons el “masterplan”, la zona humida de ses Fontanelles serà protegida, es millorarà i s’acondicionarà per a que els residents i els turistes hi puguin passejar i, a més, es farà una actuació mediambiental, per a connectar la zona humida, amb la platja, a través d’un sistema dunar, que farà recordar, a les dunes que hi havia a s’Arenal, abans del boom turístic.

Com a antic portaveu de la desactivada Plataforma ses Fontanelles, no puc fer res més que, escriure aquesta carta, felicitar a tots els que es varen mobilitzar per a evitar que aquest indret fos ocupat per un macrocentre-comercial de l’estil del Festival Park i, felicitar als polítics que han actuat per a preservació d’aquest espai.

Necessit dir-ho, no tots els polítics són iguals. Almanco els que governen ara, demostren tenir una sensibilitat mediambiental molt superior als que governaven abans. Moltes gràcies per deixar-me publicar la carta, i enhorabona a tots els que estimam Mallorca i el medi ambient, sembla ser que ses Fontanelles, estan salvades.

Xavier Serra, portaveu de la Plataforma
Carta al Director - maig 2009

El Consell de Govern, suspèn cautelarment el projecte urbanístic de ses Fontanelles. La protecció de la zona humida es tendrà en compte dins la reforma de la Platja de Palma.

SATISFACCIÓ DE LA PLATAFORMA SES FONTANELLES, DESPRÉS DE REUNIR-SE AMB EL CONSELLER BIEL VICENS. Conselleria d'Ordenació del Territori i Conselleria de Medi Ambient asseguren que la protecció de la zona humida és imminent

LA PLATAFORMA DEMANA VALENTIA AL GOVERN DE LES ILLES BALEARS PER PROTEGIR SES FONTANELLES. Critica a Catalina Cirer per afirmar que Aïna Calvo pot protegir la zona humida.

El Govern no protegeix, de moment, Ses Fontanelles

LA PLATAFORMA INSTA AL MINISTERI DE MEDI AMBIENT I A LES ADMNISTRACIONS DE LES ILLES BALEARS, QUE ES COORDININ PER INCORPORAR SES FONTANELLES AL DOMINI PÚBLIC

EL GOB ORGANITZA UN ACTE CÍVIC EN DEFENSA DE SES FONTANELLES

El Ajuntament de Palma aún no ha contestado a los recursos presentados por PIMECO hace más tres meses

La construcció del centre comercial i el viari de Ses Fontanelles dessecarà 22.000 m2 de zona humida i degradarà la resta. LA URBANITZACIÓ DE SES FONTANELLES VULNERARIA LA LLEI D’AIGÜES I EL GOB ACTUARÀ, SI FA FALTA, PER VIA JUDICIAL

PIMECO teme que el Ajuntament de Palma dé vía libre a Aqua Mágica por la vía del ‘silencio administrativo ‘

JA SÓN 16.000 LES SIGNATURES ENVIADES EN DEFENSA DE LA ZONA HUMIDA DE SES FONTANELLES

Carta al Director: Son Espases i Ses Fontanelles: No callarem

LA PLATAFORMA SES FONTANELLES SOL•LICITA A LES INSTITUCIONS QUE S’IMPLIQUIN EN LA PROTECCIÓ DE SES FONTANELLES.

Els veïns de Can Pastilla i la Plataforma Ses Fontanelles, congreguen més de 1.000 persones en el concert de rock de les festes de Ca'n Pastilla

_____________________

Encara podem salvar el limonium barceloii (una petita planta, amb flors de color rosa clar) que viu només en aquest antic salobrar, axí com ajudar a molts ocells que aprofiten aquest indret per descansar en les seves travessies – l'agró -, per passar-hi l'hivern – l'esplugabous-, per criar-hi i viure-hi tot l'any – els colls blaus i les perdius – i molts altres.
limonium barceloii
esplugabous
agrons
coll blau femella
perdiu roja

 

Més d'un centenar de persones participen a la

II Passejada per Ses Fontanelles

 

 


Palma Aqua Màgica, qui hi ha darrera?

[veure presentació!]

[veure comunicat!]

[veure fotos!]

I Passejada per Ses Fontanelles!!!