Currículum

Us demanareu, què vol dir Tacàritx?   idò vet aquí una breu explicació del nostre nom:

Tacàritx és un topònim del municipi d'Alcúdia, situat a la costa nord i que comprenia part de la costa i una finca de muntanya.  Fou una antiga alqueria àrab 'atacari' . Per la seva situació geogràfica, estratègica, s'hi va ubicar una bateria datada en el segle XVI com la majoria de recintes defensius de la costa mallorquina. Avui encara en queden restes.  Amb la modernitat i la urbanització de la zona, aquest  topònim ha quedat en desús. Nosaltres l'hem volgut recuperar de l'oblit, per això ens deim TACÀRITX.

I quina és la nostra història?

La història com a grup és molt recent.  La nostra primera sortida en públic va ser dia 4 de maig del 2002 a les festes del Jai de Búger.  Des de llavors, ja podem dir que ens hem donat el "sus".

A nivell individual, tots els components del grup Tacàritx, portam un bon bagatge d'experiència en el món de la música.  Alguns hem format part del grup de ball de bot del nostre poble durant molts d'anys, i d'altres pertanyen a altres formacions musicals.

El motiu de formar aquest grup no és altre que el de voler seguir en el camí de la música tradicional, innovant, fent recerca i gaudint de la feina ben feta.  Nosaltres som dels que pensam que la música tradicional ha d'evolucionar com totes les coses, d'una manera acurada.  Per aquest motiu hem incorporat a la nostra instrumentació, instruments com l'acordió o el saxo soprano (en algunes peces) i no descartam experimentar amb d'altres instruments.

 

Inici