Més de 500 persones participen en la fotografia col·lectiva en favor del tren
 
 
 
 
     

TREN

SI!

     
     
     
 
     

     
 
La plataforma en defensa del ferrocarril reivindica la millora i l'extensió de la xarxa

Malgrat la pluja, més de 500 persones s'acostaren ahir a l'estació de tren de Manacor per deixar-se immortalitzar pel fotògraf Tarek Serraj formant la paraula «Tren sí». L'acte fou organitzat per la Plataforma en Defensa del Tren, que reivindica una millora i l'extensió de la xarxa ferroviària. Un membre de la plataforma, Suso Rexach, manifestà les seves intencions «de tenir una continuïtat, que el tren no s'aturi a Manacor i prossegueixi en altres pobles com Capdepera». «Si no és possible que arribi el tren a alguns pobles, almanco que tenguin busos llançadora o altres facilitats per accedir a l'estació més propera», finalitzà Rexach.

Aquesta fotografia multitudinària és el primer dels actes organitzats pel «mes del tren», que finalitzarà amb la sisena marxa pel tren de Llevant el proper diumenge 28 de març. Aquesta marxa sortirà de Son Carrió a les vuit del matí i preveu arribar a Capdepera.

Amb la participació de més de 500 persones vingudes de diversos indrets, el fotògraf Tarek Serraj podrà arrodonir l'exposició sobre el tren, que l'esmentat autor ja està preparant. De fet, algunes de les millors fotografies que Serraj té, sempre amb la temàtica del tren, foren ahir exposades a la mateixa estació de Manacor. A partir d'avui dilluns i fins el proper divendres es podrà continuar visitant l'exposició al cafè Quatre de la localitat.

Cap a les dotze del migdia i sota l'amenaça de pluja, diversos centenars de persones ja es començaven a aplegar davant l'estació. Una gran pancarta que deia «Per ser com Espanya, 280 quilòmetres de ferrocarril; per ser com Europa, 376 quilòmetres. A Mallorca només tenim 76 quilòmetres de tren» els donava la benvinguda. A poc a poc els participants es col·locaren seguint les instruccions d'alguns membres de l'organització. Serraj fotografiava l'esdeveniment des d'una teulada.

L'èxit fou rotund i aconseguí formar la paraula «Tren sí», cosa que féu vibrar els assistents, que esclafiren en aplaudiments. L'acte finalitzà amb una gran fotografia de família.

 
 
 
 
Per contactar amb nosaltres: trensi@mallorcaweb.net