18.10.2001

FOLCALACANT

IV Cicle de concerts de música folc a Alacant

La iniciativa empresa l'any 1998 pel Consell de la Joventut d'Alacant, el Grup Alacant i la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Alacant s'ha afermat com un dels actes amb més estabilitat dins de la seva programació. Els objectius d'aquesta trobada, estan en la línia de potenciar i difondre la música folc feta, especialment, per les novelles formacions valencianes i totes les originàries del nostre àmbit cultural i lingüístic. Folcalacant es fa perquè la jovenalla alacantina conegui les noves tendències i estitls de la música folc actual. Aquesta plataforma cultural és el referent de la música d'arrel tradicional a la ciutat d'Alacant i també del sud de valencià.

Alacant, ciutat de formigó i gratacels, encara amaga al seu si un batec viu i ardent. Cal conèixer i destacar la feina que estan realitzant Lluís Xavier i Miquel Àngel Flores (els bessons d'Alacant) que reivindiquen la identitat d'un poble, que recuperen les festes tradicionals, que organitzen trobades musicals, que han recollit música i balls tradicionals del País Valencià, que són filòlegs, balladors, cantadors, i un llarg etcètera perquè hi ha moltes més coses.

A Mallorca hem tengut la sort de conèixer-los als cursets de boleros valencians, organitzats per na Miquelina Lladó, que feren l'any passat i que repeteixen enguany a començaments de novembre. Aquí va ser on ells conegueren el grup Xaloc Música i el convidaren a participar en la trobada folc.

El dia 18 d'octubre de 2001, el grup XALOC MÚSICA va participar en el IV FOLCALACANT i varen compartir l'entusiasme dels amants del folc alacantins. També hi participaren els grups CIGALONS i POMADA de Barcelona.


Tornar