AGRUPACIÓ SA TORRE DE RAÇA

El dia 30 de maig de 2004, es va presentar al teatre de Manacor el segon enregistrament de l'Agrupació sa Torre de Manacor. Un total de 20 cançons. Algunes són populars: dues Mateixes de Llevant, Sant Antoni, Fandango de sa Somereta, Jota des Migjorn, Jota per a Onze, Boleres de Ciutat, Jota des Mercadal, Mesclat de Jotes, i la resta, la gran majoria són autoria d'Antoni Galmés.

Una formació nombrosa vuit músiques i tres músics que des de l'any 1989 com ells mateixos diuen són: "persones amb vocació musical i amb gust per les tradicions de Mallorca i de la ciutat de Manacor" que ens ofereixen un tros del seu cor a cada cançó del CD.

Vitalitat i alegria, ganes de fer: aquesta força, tot i haver quedat enllaunada entre les parets dels auriculars i els filtres dels micròfons, s'obre potent quan volta el CD i pels altaveus s'escapen les notes que et desperten l'esperit i et fan venir ganes de ballar. Les veus peculiars i la personalitat en l'expressió amaren cada lletra i acaronen el sentiment que transpua a cada cançó.

Si no els coneixeu, darrera el somriure de les fotografies s'endevina l'optimisme, la jovialitat que expressen en les seves actuacions. Si els coneixeu és un petit reflex de l'agrador i l'atractiu de la seva cortesia que es barreja sempre amb la joia constant, tant per posar-se a la feina com quan es relacionen amb altra gent.

"Ja són més de 15 anys de dedicació a una iniciativa que es manté per temps que passi i tot gràcies a un sentiment comú: l'amor a les nostres tradicions, als nostres balls i a la nostra música".

Tradició, ball i música tot envoltat d'amor. Constància i compromís que es demostra en el temps sense estridències, que dóna fe que som un poble amb una gran cultura que vol -sobreviure per als externs- viure amb normalitat el cada dia dels nostres costums.

Comprau el CD i després viviu el directe: no us perdeu les ballades que fa sa Torre.

www.afsatorre.com
grup@afsatorre.com


Tornar